Spar strøm – få bedre inneklima på kjøpet!

I løpet av de siste årene har vi måttet tenke annerledes om strøm. Galopperende priser skaper et behov for å redusere forbruket, og vi vet fra før at oppvarming står for over 55 prosent av kostnadene. Det er mye å hente, og helst vil vi gjøre det uten at det går på bekostning av komforten – eller helsa!

 

- Var bevisste på at vi skulle lage et astma- og allergivennlig produkt

Daglig leder i Provida Varme, Bjørn Erik Hansen, forteller at det viktigste for dem var å lage et energieffektivt produkt som samtidig var godt for inneklimaet. Med de lukkede varmeovnene er det tydelig at de oppnådde sitt mål.

Les også: Genialt, Elon – Kjøleskapet som reduserer matsvinn!

- Etter å ha irritert meg lenge over varmeovner som skapte dårlig inneklima, opplevde jeg at det var på tide med et produkt som erstattet de gamle gjennomstrømningsovnene. Vi tilbringer i gjennomsnitt 8 måneder innendørs i løpet av året, og det er derfor utvilsomt viktig med et godt inneklima. Nettopp derfor er det viktig å tenke over hvilke varmekilder du velger – både med tanke på økonomi og inneklima, forteller Bjørn Erik.

 

Inntil 15 prosent mer energieffektivt med lukkede panelovner

For mange er den gode gamle panelovnen en viktig kilde til oppvarming i hjemmet. Problemet med disse er at de ikke er særlig effektive. Klassiske panelovner har et stort forbedringspotensial på både energibruken og med tanke på hvor raskt de kan varme opp et rom.

Samtidig er vanlige panelovner, som også kalles gjennomstrømningsovner, en versting for inneklimaet. En gjennomstrømningsovn brenner og karboniserer støvet i rommet, og vi ender opp med å puste inn disse partiklene. Dette er absolutt ikke sunt, samtidig som det kan være til stor irritasjon for folk med luftveisutfordringer.

Les også: Gode tips til bedre inneklima

Hvordan skiller så en lukket panelovn seg fra en gjennomstrømningsovn? Istedenfor å varme opp luften så sender en lukket panelovn ut infrarød varme, som er den samme type varme vi får fra solen. Varmen treffer så inventaret i rommet, og de fortsetter med å sende varmen videre utover i rommet. Slik får man en lun, stabil og jevn temperatur, uten at man skiller ut skadelige partikler i luften vi puster inn. Derfor er Norges Astma og Allergiforbund krystallklare når de anbefaler varmeovner som fungerer slik som varmeovnene fra Provida!

 

Slik fungerer en lukket panelovn opp mot en gjennomstrømningsovn. Foto: Provida Varme

 

Et komplett produkt – nå med 40% avslag!

Provida`s lukkede varmeovner kommer i flere ulike størrelser og modeller. I tillegg leveres de med ferdig integrert termostat med både dag/uke-program og nattsenking. Den integrerte termostaten kan overstyres slik at man kan koble de opp mot ulike smarthus løsninger, for eksempel WiFi plugg.

Les også: Derfor bør du bytte ut dine gamle hvitevarer

Med en lukket panelovner fra Provida reduserer du ditt strømforbruk sammenlignet med vanlige panelovner, samtidig som du sørger for et bedre inneklima som du kan nyte godt av.

Nå får også medlemmer av Elons kundeklubb 40% avslag på lukkede varmeovner fra Provida - Bra for deg, og bra for lommeboka!

 

Varmeovn Provida METAL 1000W Plus
4 390 ,-
57x120cm Lukket Panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Varmeovn Provida METAL 400W Plus
2 890 ,-
Hvit lukket 400W panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Varmeovn Provida METAL 700W Plus
3 390 ,-
Hvit Lukket 700W Panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris