Lydplanker er snarveien til hjemmekinolyd – uten ommøblering!

Lydplanker er løsningen på en velkjent konflikt. Noen i husstanden vil ha kinolyd hjemme, og takler både klumpete høyttalere og synlige kabler. Andre er opptatt av interiøret, og vil ha et rent uttrykk i stua.

 

Det var lenge full krig, men så kom lydplanken inn som et nydelig kompromiss. Lyden er suveren, spesielt hvis man kombinerer med en subwoofer. Til forskjell fra store hjemmekinoanlegg oppleves dessuten lydplanker som en naturlig del av TV-en.

Hvor plasseres en lydplanke?

 

Lydplanker er utrolig enkle når det gjelder plassering. Foruten lydkvaliteten er dette en av de store fordelene. Man kan naturligvis eksperimentere med andre plasseringer hvis man vil, men i utgangspunktet skal lydplanker ligge foran eller rett under TV-en.

Les også: Elons store TV-guide: Hva må du vite?

 

For deg betyr det at du slipper styret med å finne en plass til masse individuelle småhøyttalere, som siden må justeres for at lyden skal bli optimal. For produsenten betyr det at det blir enklere å skape en god lydopplevelse som har like høy kvalitet hos alle som kjøper produktet. De vet nemlig med rimelig stor sikkerhet hvor lydplanken vil være i forhold til TV-en hos de aller fleste.

 

Har du subwoofer skal denne plasseres på gulvet ved siden av TV-en, og gjerne i et hjørne. Da får man best effekt.

 

 

Hvordan koble opp en lydplanke?

 

Rotete kabler er et minimalt problem når man bruker lydplanke. Ofte kommer man unna med kun strømkabel og trådløs tilkobling. I verste fall må man ha én enkel kabel mellom TV-en og lydplanken, ved siden av strømledningen.

Les også: Lei av å støvsuge? La en robot gjøre jobben!

 

Hvis lydplanken din støtter Audio Return Channel (ARC) kan lyden sendes gjennom en HDMI-kabel. I andre tilfeller må man benytte en dedikert lydkabel. Det er derfor lurt å undersøke hvilke tilkoblinger som finnes på TV-en din før du går til innkjøp av en lydplanke. Fasiten er imidlertid at det nesten aldri byr på problemer å koble opp en lydplanke.

 

Hvis du vil ha ekte surround-lyd kan en lydplanke benyttes som senterhøyttaler foran i oppsettet ditt. På denne måten trenger du kun å supplere med side- og bakhøyttalere.

 

Stort utvalg i våre butikker

 

De fleste av våre butikker har mange lydplanker i både utstilling og på lager.  Det finnes både store lydplanker for dem som ønsker det, og hvis du ikke vil at den skal synes så godt så anbefaler vi for eksempel JBL 2.0 soundbar.  Dette er en kraftig lydplanke i lite format, med god bassgjengivelse og bluetooth.

 

Dra innom din nærmeste Elon butikk og hør forskjellen på lyden fra en TV med og uten lydplanke. Du blir garantert overbevist!

 

 Våre anbefalte lydplanker

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris