Innbygde hvitevarer – Snarveien til et lekkert kjøkken

Det er mange fordeler ved å velge integrerte produkter på kjøkkenet.

 

Du kan få et unikt og spennende kjøkken med hvitevarer i retro-design, men hvis du ønsker en stilren, tidløs eller moderne look er ofte integrerte produkter veien å gå. Samtidig som du beholder alle mulighetene til et tradisjonelt kjøkken, har nemlig innbyggingsprodukter flere fordeler knyttet til seg.

Les også: 4 tips til rengjøring av stekeovnen

 

1. Kjøkkenet får en helhetlig stil

Hvis du velger innbygde produkter får du færre elementer som bryter med resten av benkeløsningen. Oppvaskmaskiner, kjøleskap og frysere kan i mange tilfeller monteres med fronter av samme type som skap og skuffer, slik at de ikke skiller seg ut fra resten kjøkkenet. På lignende måte blir produkter som ovner, kjøleskap og kaffemaskiner en del av benken fremfor elementer som plasseres mellom to benkeplater.

 

2. Innbygde produkter er mer plasseringsvennlige

Hvis du kjøper en tradisjonell ovn får du et typisk oppsett med ovn og stekeplater i ett, med ovnen på høyde med underskapene. Velger du innbygde produkter kan du separere ovnen og stekeplatene hvis du vil, og du kan montere ovnen høyere slik at det blir mindre belastende for ryggen å sette inn og ta ut maten.

Les også: Airfryer – Saftige matretter uten olje

 

3. Renholdet er enklere

Hvis ovnen, kjøleskapet eller vaskemaskinen er plassert i hull i benken, vil det hope seg opp med støv, matrester og smuss som faller ned i sprekkene mellom produktene og benkeplaten. Dette problemet forsvinner hvis produktene er bygget inn i benken, og dermed blir det enklere å holde kjøkkenet rent.

 

Derfor bør du montere ovnen litt opp på veggen.Derfor bør du montere ovnen litt opp på veggen.
En ovn montert litt opp fra gulvet er mindre belastende å håndtere.

 

4. Du får bedre plass på kjøkkenbenken

Jo flere produkter som er integrert i benkeløsningen, desto færre produkter må du ha oppå benken. Du kan eksempelvis flytte kaffemaskinen og mikrobølgeovnen over i skaprekken, slik at mer av benken frigjøres til selve matlagingen eller andre frittstående produkter (brødrister, blender osv.). Mange velger å montere mikro og/eller kaffemaskin ved siden av eller over ovnen i et høyskap. Det beste er da å holde seg til samme produsent/produktserie, eller produkter som ellers matcher hverandre i design og farge. Mer skal ikke til for å få et lekkert og sømløst kjøkken, selv om andre løsninger naturligvis også kan gi et flott resultat.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris