Loading...

Genialt, Elon – Er dette tidenes smarteste stekeovn?

Har du først begynt å lage mat med denne, blir det vanskelig å gå tilbake til en gammeldags ovn.

 

I samme ånd som Benny fra Olsenbanden, liker vi i Elon å trekke frem produkter vi synes er geniale. Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for kundene våre, og denne gangen er det en helmaks innbyggingsovn fra Samsung vi har lyst til å prate om.

Les også: 6 digge småretter du kan spise foran TV-en

Hvis du ser forbi kjedelige navnet, Samsung NV7B4430YCB/U1, står du nemlig igjen med en stilren ovn som virkelig er proppfull av smarte og innovative løsninger.

 

Stek to retter i samme ovn, med forskjellig temperatur, samtidig!

Den kanskje aller mest geniale funksjonen til denne ovnen heter Dual Cook. Takket være en medfølgende, avtagbar skillevegg, kan du nemlig få to ovner i ett. Skilleveggen deler ovnen i to soner som kan steke med ulik temperatur. Perfekt for de gangene du tilbereder to ovnsretter på én gang, som helst bør gå på bordet samtidig.

 

La ovnen rengjøre seg selv

Du skal være rimelig stø på hånda hvis det aldri noensinne kommer noe matsøl i ovnsrommet. Det hjelper med uttrekkbare teleskopskinner, som denne smarte ovnen selvfølgelig har, men selv da vil man oppleve fastbrente matrester på innsiden av ovnen fra tid til annen. Løsningen på problemet er genial og kalles pyrolyse.

Les også: Derfor trenger du en smarthøyttaler

Prinsippet er meget enkelt. Ovnen varmer seg opp til mellom 400 og 500 grader. På denne temperaturen forbrennes alt rester og smuss, og alt som blir igjen er en spiseskje med aske som du enkelt kan feie ut av den rene ovnen når den har fått kjølt seg ned.

 

Air Sous Vide gjør maten ekstra smakfull

Når du stiller inn en tradisjonell ovn på for eksempel 225 grader, vil temperaturen under steking veksle med 5-10 grader over og under innstilt temperatur underveis i steketiden. Denne geniale ovnen har en Air Sous Vide-funksjon som utligner disse svigningene, slik at hele ovnen holder jevn og nøyaktig temperatur hele tiden. Det betyr mer smakfull mat som stemmer bedre overrens med tidene angitt i oppskriften. Det betyr også at plasseringen i ovnsrommet ikke spiller noen rolle, da hele ovnsrommet holder nøyaktig samme temperatur.

 

La ovnen planlegge middagene

Ok, vi setter det litt på spissen. Selve ovnen gjør ikke så mye, men det følger med tilgang til SmartThings Cooking, som er en del av SmartThings-appen til Samsung. Der kan du få inspirasjon og ferdige handlelister til din neste middag. Det er enkelt samtidig som det utvider mathorisonten din og får deg til å prøve nye retter og smaker.

Les også: Hvordan lage god kaffe

 

Stor nok til en gallamiddag

Denne geniale stekeovnen har et ovnsrom på hele 76 liter. Du skal ha en veldig stor og sulten familie før dette ikke er nok plass. Og har du noen små hender i familien, holdes de trygt på avstand med effektiv barnesikring.

På toppen kommer innebygget steketermometer, så denne ovnen har i grunnen alt du kan drømme om. Den er rett og slett genial.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.