Tre middager du kan lage med vaffeljern!
Vaffeljernet kan brukes til langt mer enn å lage vafler. Vi har samlet tre oppskrifter som du enkelt kan lage med et godt vaffeljern.
Innbakt laks med chilisaus
- 1 plate butterdeig
- 1 stykke laks ca 160 – 170 g
- 1/2 dl sursøt chilisaus
- Salt og pepper
- 1/4 hakket hvitløkfedd
- 1/2 ts ingefær
- 1/4 ts hakket chili
- 1/2 ts fiskesaus
- 1/2 ts soyasaus
- 1/2 ts østerssaus
- 1/2 rød paprika uten frø
- 1 blomkålhode
Slik går du frem:
- Kjevle ut butterdeigen til den er dobbelt så stor. Hell halvparten av chilisausen midt på den utkjevla deigen.
- Om laksestykket er høyt, snitt litt av de høyeste delene og legg dem der laksen er tynnere. Legg laksen midt på butterdeigen.
- Krydre med salt og pepper. Hell over resten av chilisausen og brett inn sidene på butterdeigen slik at det blir en tett pakke.
- Skjær en ca 1,5 cm tykk skive fra midten blomkålen, legg skiven i hjertet til venstre.
- I neste hjerte legger du den halve paprikaen, la det grille i ca 2 minutter på styrke .
- Legg nå laksepakken i det siste hjertet, stikk en kjernetemperaturmåler inn i midten på pakken og stek til måleren viser 50 grader, ca 4 minutter.
- Bland ingefær, chili, hvitløk, fiskesaus, soyasaus og østerssaus i en liten kopp.
- Åpne vaffeljernet og dryss kryddersausen du har laget over blomkålen med salt og pepper, legg på lokket og vent til termometeret viser 55 grader, eller i ca 1 minutt til.
Mors vaffla kjøttkaker:
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 1 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/4 ts muskat
- 1/4 ts ingefær
- 1 hel rå, revet potet
- 1 1/2 dl vann eller Farris
- 1 gulrot
- 1 skive sellerierot eller kålrot
- Salt og pepper
- Litt smør
- 1 – 2 poteter
Slik går du frem:
- Begynn med å steke gulroten og selleriroten i vaffelformen til venstre, på styrke 4 i ca 2 minutter.
- Bland revet potet med salt og pepper og legg massen i de to neste vaffelhjerteformene,
ha litt smør over og stek i 2 minutter. - Form to store kjøttkaker og legg dem i de siste to formene, stek i ca 5 minutter eller til
steketermometeret viser 62 grader. - Anrett på en tallerken og server med tyttebærsyltetøy.
Lunsjvafler:
- 3 store sjampinjonger i skiver
- 50 g flesk eller bacon i terninger
- 1/2 hakket løk
- 2 ss smør
- 2 – 3 egg
- Litt salt og pepper
Slik går du frem:
- Fordel sjampinjongskivene i vaffeljernet og stek dem i smøret på styrke 5 i 3 minutter.
- Legg flesketerningene rundt soppen, og stek videre i 1 minutt.
- Pisk sammen egg og løk.
- Hell eggblandingen over sjampinjongene og soppen og stek videre i 2 minutter.