Vaffeloppskrifter til verdens vaffeldag
Liker du vaffelen glutenfri, sunn, myk eller sprø? Unn deg nystekte vafler i dag, i morgen og året rundt med disse vaffeloppskriftene.
Glutenfrie vafler fra Norges Cøliakiforbund
Allergisk mot gluten? Null problem! Denne oppskriften har vi fått fra Norges Cøliakiforbund, og gir garantert vaffelglede for hele familien. Følger du oppskriften får du åtte flotte vafler.
Slik gjør du:
- Visp egg og sukker.
- Bland i omtrent halvparten av melet sammen med bakepulver, vaniljesukker og eventuelt kardemomme.
- Ha i melk, smeltet smør og resten av melet. Bland godt.
- La røren svelle 30 minutter før du begynner å steke.
Du trenger:
- 3 egg
- 4 ss sukker
- 4 dl glutenfritt mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
- 4 dl melk
- 50 g smeltet smør/margarin
Klassiske vafler for alle smaker
Enten du liker vaffelen sprø eller myk, er denne oppskriften fra Matprat en sikker vinner. Den lager åtte vafler, og er enkel å lage.
Slik gjør du:
- Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle 1/2 time.
- Stek vaflene og server dem gjerne varme.
Du trenger:
- 4 dl hvetemel
- 5 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 4 dl melk
- 5 stk egg
- 100 g smeltet smør
Melfrie vafler med havregryn
Det er ikke mye som skal til for å gjøre den klassiske vaffelen sunnere. Denne varianten fra Matprat er laget med havregryn, og smaker minst like deilig som de vanlige vaflene. Oppskriften gir cirka åtte vafler.
Slik gjør du:
- Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker og bakepulver. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
- Dryss litt sesamfrø i vaffeljernet før du heller i røren, og stek vaflene gyllenbrune.
- Server vaflene med vaniljekesam eller gresk yoghurt, banan i skiver, nøtter og flytende honning.
Toppfoto: Matprat / Mari Svenningsen.
Du trenger:
- 5 stk egg
- 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
- 4 ss rørsukker
- 200 g hvetemel
- 50 g sammalt hvete, fin
- 100 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- 50 g smeltet smør
- 1 ts malt kardemomme
- ca. 2 ss sesamfrø