Slik lager du belgiske vafler
Vafler er alltid en sikker vinner, men det skader ikke å variere. Her er oppskriften på sprø og deilige belgiske vafler.
Alle liker vafler. De er perfekte å sette på bordet i forbindelse med helg og merkedager, eller bare en helt vanlig dag for den sakens skyld.
Les også: Her er oppskriften som renser vaffeljernet
Ekte belgiske vafler
For variasjonens skyld kan du jo lage belgiske vafler. Disse skal være sprø på utsiden og myke inne. Den største forskjellen i oppskriften sammenlignet med tradisjonelle vafler, er at man benytter stivpisket eggehvite og gjær.
Les også: Vaffeloppskrifter til verdens vaffeldag
Trenger man belgisk vaffeljern?
Her er svaret både ja og nei. Du får naturligvis stekt en belgisk vaffel i et vanlig vaffeljern, men for å få den karakteristiske formen og tykkelsen bør du bruke et belgisk vaffeljern.
Hvordan lage belgiske vafler:
1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.
2. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
3. Rør gjær ut i fingervarmt vann og visp det inn i røren.
4. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
5. La røren hvile en time.
6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør og stek vaflene til de er gylne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.
Oppskrift og bilde er lånt fra www.matprat.no
Ingredienser
6 porsjoner
- 4 stk egg skilt i plommer og hviter
- 1⁄4 ts salt
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 150 g smeltet smør
- 31⁄2 dl melk
- 31⁄2 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 500 g hvetemel
- 1 ss olje eller smeltet smør til pensling