Tre middager du kan lage med vaffeljern!

Vaffeljernet kan brukes til langt mer enn å lage vafler. Vi har samlet tre oppskrifter som du enkelt kan lage med et godt vaffeljern.

 

Innbakt laks med chilisaus

  • 1 plate butterdeig
  • 1 stykke laks ca 160 – 170 g
  • 1/2 dl sursøt chilisaus
  • Salt og pepper
  • 1/4 hakket hvitløkfedd
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/4 ts hakket chili
  • 1/2 ts fiskesaus
  • 1/2 ts soyasaus
  • 1/2 ts østerssaus
  • 1/2 rød paprika uten frø
  • 1 blomkålhode

Slik går du frem:

  1. Kjevle ut butterdeigen til den er dobbelt så stor. Hell halvparten av chilisausen midt på den utkjevla deigen.
  2. Om laksestykket er høyt, snitt litt av de høyeste delene og legg dem der laksen er tynnere. Legg laksen midt på butterdeigen.
  3. Krydre med salt og pepper. Hell over resten av chilisausen og brett inn sidene på butterdeigen slik at det blir en tett pakke.
  4. Skjær en ca 1,5 cm tykk skive fra midten blomkålen, legg skiven i hjertet til venstre.
  5. I neste hjerte legger du den halve paprikaen, la det grille i ca 2 minutter på styrke .
  6. Legg nå laksepakken i det siste hjertet, stikk en kjernetemperaturmåler inn i midten på pakken og stek til måleren viser 50 grader, ca 4 minutter.
  7. Bland ingefær, chili, hvitløk, fiskesaus, soyasaus og østerssaus i en liten kopp.
  8. Åpne vaffeljernet og dryss kryddersausen du har laget over blomkålen med salt og pepper, legg på lokket og vent til termometeret viser 55 grader, eller i ca 1 minutt til.

Mors vaffla kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 1/4 ts ingefær
  • 1 hel rå, revet potet
  • 1 1/2 dl vann eller Farris
  • 1 gulrot
  • 1 skive sellerierot eller kålrot
  • Salt og pepper
  • Litt smør
  • 1 – 2 poteter

Slik går du frem:

  1. Begynn med å steke gulroten og selleriroten i vaffelformen til venstre, på styrke 4 i ca 2 minutter.
  2. Bland revet potet med salt og pepper og legg massen i de to neste vaffelhjerteformene,
    ha litt smør over og stek i 2 minutter.
  3. Form to store kjøttkaker og legg dem i de siste to formene, stek i ca 5 minutter eller til
    steketermometeret viser 62 grader.
  4. Anrett på en tallerken og server med tyttebærsyltetøy.

Lunsjvafler:

  • 3 store sjampinjonger i skiver
  • 50 g flesk eller bacon i terninger
  • 1/2 hakket løk
  • 2 ss smør
  • 2 – 3 egg
  • Litt salt og pepper

Slik går du frem:

  1. Fordel sjampinjongskivene i vaffeljernet og stek dem i smøret på styrke 5 i 3 minutter.
  2. Legg flesketerningene rundt soppen, og stek videre i 1 minutt.
  3. Pisk sammen egg og løk.
  4. Hell eggblandingen over sjampinjongene og soppen og stek videre i 2 minutter.
Vaffeljern Princess De Luxe - 132380
590 ,-
5 hjerteformede vafler
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Vaffeljern Elvita CVJ3212V
590 ,-
Med fem forskjellige varmeinnstillinger kan du velge hvor sprø du vil ha vaflene dine
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Vaffeljern Elvita CVJ3175V
490 ,-
Fem forskjellige varmeinnstillinger slik at du kan velge hvor sprø du vil ha vaflene
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Krumkakejern Wilfa CC1B-1000
599 ,-
Krumkakejern med nøyaktig termostat for perfekte gyllensprø krumkaker
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris