Rengjør vaffeljernet

Nystekte vafler er kjempegodt! Men å måtte rengjøre vaffeljernet etterpå er ikke fullt så lystbetont ... Følg våre enkle tips for å rengjøre vaffeljernet raskt og enkelt!

Rengjøring med kjøkkenpapir

En mindre morsom del av vaffelspisingen er å få vaffeljernet rent. Har du et jern med non-stick-belegg, er det som regel nok å tørke av det med kjøkkenpapir. Det er viktig at du tar godt vare på jernet og ikke lager riper i overflaten.

Slik gjør du:

Når du er ferdig med å steke vaflene og har trukket ut kontakten, kan du legge litt kjøkkenpapir i vaffeljernet og lukke det igjen. La det stå en stund, og tørk så av jernet.

Rensevaffel – husmortipset for et skinnende rent vaffeljern

Har du et eldre vaffeljern eller er jernet blitt veldig tilsølt etter bruk, finnes det et skikkelig godt husmortips for å få det rent: rensevaffel, også kalt vaskevaffel. Alt du trenger er 1 dl mel, 2 ss salt og 1/2 dl vann.

SLIK GJØR DU:

Visp ingrediensene sammen til en røre, og stek som en vanlig vaffel. Når rensevaffelen er ferdig, tar du den ut av jernet og vips! – vaffeljernet er rent.
NB! Rensevaffelen ser kanskje god ut, men ikke spis den ...

Rengjøring med brød

Dette er tipset for deg som vil slippe å lage en rensevaffel!

Slik gjør du:

Når vaflene er ferdige, steker du 1–2 brødskiver i jernet. Brødet suger til seg fett, og etterpå trenger du bare å tørke av jernet med kjøkkenpapir eller en fuktig klut.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris