Slik velger du riktig grill

Hva må man egentlig tenke på hvis man skal kjøpe seg en ny grill?

 

Vi hopper rett ut i det. To av de viktigste punktene å tenke på når du skal kjøpe deg en ny grill, er hvor stor grill du trenger og hvilken type grill du kan bruke der du bor. I leiligheter er det for eksempel ofte forbud som gjelder.

 

Ikke alle kan ha kullgrill

Står valget mellom kullgrill eller gassgrill? Bor du i leilighet kan du som regel glemme kullgrillen. Det er vanligvis ikke tillatt i leiligheter med balkong, da kull avgir høy varme og kan ulme lenge. Det er brannfarlig, og du risikerer også å røyklegge naboene. Elektrisk grill det beste alternativet for deg som bor i balkongleilighet. Noen borettslag tillater gassgrill, men også her har flere lagt inn forbud

Les også: Ølboks-burgere og 4 andre herlige grilloppskrifter

 

Flere grillemuligheter i eget hus

Er du huseier, står du friere. Hvorvidt det blir en gass-, kull- eller elektrisk grill velger du selv, men det finnes noen greie huskeregler:

  • Gassgrill: Lett å holde ren, enkel å bruke og blir raskt startklar
  • Kullgrill: Gir høyere effekt og varer lenge, men bruker lenger tid på å varmes opp.
  • Elektrisk grill: Ingen tennvæske, passer i mindre boliger, lett å holde ren, ofte bærbar.

I alle tilfelle bør du ha stor nok grill til eget bruk, OG eventuelle gjester.

 

 

For deg som griller i parken

Når sommerværet kommer er det ingenting som slår grilling i parken. Da er det fort gjort å ty til engangsgriller – som er hverken det mest økonomiske eller miljøvennlige valget. Gå heller for en kulegrill. Disse holder seg lenge og er enkle å frakte med seg, og gir bedre kvalitet på grillmaten enn en engangsgrill. For selv om du griller i parken, trenger ikke det å gå utover kvaliteten – snarere tvert imot!

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris