Platetopper med integrert ventilator er ingen gimmick

Å kvitte seg med kjøkkenviften har flere fordeler ved seg enn man skulle tro.

 

Der man i gamledager hadde frittstående hvitevarer har man i dag ofte integrerte modeller. De ser bedre ut, og de er ofte enklere å holde rene. Hvis det er plass til det kan man også plassere ovnen litt høyere i et skap, som er mindre belastende for ryggen.

Les også: Dette må du vite om kjøkkenvifter

 

Også blant ventilatorer finnes det integrerte varianter som går nokså i ett med interiøret, men en annen mulighet er å fjerne kjøkkenviften helt og holdent. I stedet kan du montere en platetopp der ventilatoren er integrert.

 

Stilige platetopper du kan plassere hvor som helst

 

Det er lett å tenke at slike platetopper først og fremst er laget for å være stilige, men det er bare én av fordelene. En annen stor fordel er at du får langt større frihet i hvor platetoppen skal plasseres.

 

Når man ikke trenger å ha en ventilator over, åpner det seg nemlig nye muligheter. Du kan for eksempel plassere den under et overskap der det normalt ikke ville vært plass til en vifte. Du kan også lage en kjøkkenøy uten at det henger en diger ventilator ned fra taket. Det gir kjøkkenet en renere, luftigere og mer moderne look.

Les også: Innbygde hvitevarer – Snarveien til et lekkert kjøkken

 

Lettere renhold enn med vanlig ventilator

 

De fleste kjøkkenvifter har filtre som kan tas ut og renses, og ofte kan man bruke oppvaskmaskinen. Resten av ventilatoren er det verre med. Uansett hvor nøye man er vil man etter hvert oppleve at osen fra matlagingen danner et fettlag på deler av metall eller glass, som er vanskelig å få bort.

 

Dette problemet forsvinner med en platetopp med integrert ventilasjon. Dekselet i midten av platetoppen kan nemlig tas ut. Dermed kan du enkelt rengjøre selve dekselet, samt fett- og luktfilteret som sitter inni.

Les også: Unngå denne tabben når du skal kjøpe integrert kaffemaskin

 

I og med at avstanden mellom maten og avtrekket er mye kortere enn ved tradisjonelle ventilatorer, reduseres også mengden matos og smuss som fester seg på vegger/fliser/skap rundt platetoppen betraktelig. 

 

Husqvarna QHFB860P CombohobHusqvarna QHFB860P Combohob
Husqvarna QHFB860P Combohob har sin egen integrerte vifte plassert i midten.

 

ComboHob – Integrert ventilator som styrer seg selv

 

Platetopper med egen ventilator er en forholdsvis ny produkttype på markedet. Det betyr at produktene er fullstappet med de nyeste innovasjonene og løsningene. Foruten sin egen avtrekksvifte, leveres eksempelvis induksjonstoppen Husqvarna QHFB860P med intuitive touch-kontroller og kombinerbare kokesoner med brofunksjon. Den har også Booster-funksjon, men det aller beste er Hob2Hood-systemet.

 

Hob2Hood sørger for automatisk justering av den integrerte ventilatoren. Systemet holder øye med temperaturnivåene, og stiller opp og ned hastigheten på viften etter behov. Du kan med andre ord fokusere på selve matlagingen, mens viften tilpasser seg dagens meny.

 

Platetopp Husqvarna QHFB860P
83 cm bred Induksjonstopp med fire kokesoner og avtrekksvifte
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Ikke tilgjengelig i butikk
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris