Enkle tips til en spennende matpakke

Det er ikke noe galt med klassiske brødskiver, men det er lov å prøve noe annet også. Her er noen enkle og gode tips til matpakka.

 

Har du hørt om han som hadde nøkkelost på skiva si hver dag i 50 år? Denne artikkelen er for deg som trenger litt inspirasjon til nistematen, så du slipper å havne i nøkkelostfella.

Nok om det, la oss komme i gang. Vi har ingen tid å miste, ferien er over og hverdagen er i gang. 

Les også: Airfryer – Saftig mat uten olje

 

Proteinrundstykker er mye bedre enn det høres ut som

 

Dette trenger du:

  • 300g cottage cheese
  • 250g havregryn
  • 2 egg
  • 1 ts salt 
  • 1 ts bakepulver  

Gir ca. 8-10 rundstykker

 

Fremgangsmåte:

Miks eggene og cottage cheese sammen i en blender, eller med en stavmikser, til det blir en passe jevn og røre. Litt klumper gjør ingenting. 

Ha i havregryn, og bland sammen.  

Ønsker du enda grovere rundstykker, kan du ha i ulike frø i blandingen. Som for eksempel solsikkefrø, gresskarkjerner eller linfrø.

Les også: Tre retter du kan lage med vaffeljern

Fordel rundstykkene på et bakepapir og sett dem i ovnen. Stekes på ca. 200 grader varmluft, i 10-12 minutter. De skal være gyldne i farge når de er ferdige.  

Disse rundstykkene er nydelige med all slags pålegg, og kommer til å bli en favoritt. Oppskriften er tross alt superlett, og har mye rom for eksprimentering. 

 

 

Lag omelett i mikrobølgeovn eller vaffelkjern

 

Du trenger: 

  • En mikro
  • En dyp tallerken/asjett (som tåler å stå i mikroen) 
  • 1 egg 
  • 1 ss vann eller melk
  • En klype salt
  • En klype pepper 
  • 1 ss revet ost
  • 1 ss finhakket løk 
  • 1 ss finhakket paprika  
  • 1 st nøytral olje 

Gir én liten omelett.

Les også: 3 oppskrifter til mikrobølgeovnen

 

Fremgangsmåte:

Miks sammen egg, vann, salt og pepper. Tilsett deretter ost, løk, paprika, skinke og annet du måtte ønske.

Smør innsiden av en dyp tallerken med olje og hell i eggmiksen. 

Sett tellerkenen i mikrobølgeovnen og stek i ett minutt. Bruk et redskap å sjekk i kanten på omeletten om den er ferdig. Hvis den ikke har satt seg, kjør i 10-15 sekunder til. fortsett slik til til omeletten er perfekt.

En slik mikroomelett er kjapp, enkel og god, både til frokost og lunsj. Den smaker like godt kald som varm, og passer derfor perfekt til matpakka. Tilsett det du finner i kjøleskapet: bacon, sopp, urter, spekeskinke, ja rett og slett det du har lyst på. Alt går an!

Og du, viste du at det også går an å lage omlett med vaffeljernet? Se bare her:

 

 

3 matpakketips på tampen

Har du tilgang til kjøeskap der du skal spise lunsj? Da kan smoothie være et godt alternativ, eller kanskje en smoothie bowl?

Mer glad i pålegget enn brødet? Bytt ut skivene med lomper, tacolefser, pitabrød eller kalde pannekaker med pålegg? Det smaker kjempegodt og går like fort som å smøre en brødskive.

Lyst til å unne deg noe litt ekstra en dag? I så fall anbefaler vi pizzasnurrer. Du finner en knallbra oppskrift hos Trines matblog, de trenger ikke varmes engang!

 

 

Har du vurdert å prøve lefser i matpakka? Det er skikkelig digg, rett og slett.Har du vurdert å prøve lefser i matpakka? Det er skikkelig digg, rett og slett.
Har du vurdert å prøve lefser i matpakka? Det er skikkelig digg, rett og slett.

 

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris