Lag deilige Nutella-boller til fastelavn

Finnes det noe bedre enn ferske boller? Ja, muligens Nutella-boller! Vi vil vise deg hvordan du lager disse herlige bollene med sjokoladepålegg.

 

Fastelavnsboller er kjempegodt, og de kan lages på flere forskjellige måter. Noen fyller bollene med bare krem, andre med krem og en klatt syltetøy. Her får du en ny vri der du fyller bollene med krem og sjokoladepålegg. Det blir utrolig godt!

Nutella-boller 

12 stk 
 
2 dl melk 
25 g gjær 
7 dl hvetemel 
1 egg 
Salt 
1 ss malt kardemomme 
1 dl sukker 
100 g smør 
  
Til pensling 
1 egg 
  
Fyll 
2 dl sjokoladepålegg (Nutella, Nugatti, Sjokonøtt eller annet pålegg)
3 dl pisket krem 

 

Slik gjør du:  

  • Bland oppvarmet melk og gjær i en bolle.  
  • Tilsett 4 dl mel og la det hvile i 15 minutter.  
  • Tilsett omtrent 3 dl mel, egg, salt, kardemomme og sukker.  
  • Tilsett smøret litt etter litt.  
  • Kjør deigen i omtrent 10 minutter i en kjøkkenmaskin, til den løsner fra kanten.  
  • La deigen heve i 30 minutter under et klede.  
  • Forme 12 glatte boller av deigen og la dem etterheve i 1,5 til 2 timer. 
  • Varm opp ovnen til 210 grader. Pensle bollene med egg og stek i 7-10 minutter.  
  • La bollene avkjøles på en rist.  
  • Skjær av toppen av bollene. Ha på godt med sjokoladepålegg på bunnen og spre pisket krem oppå.  
  • Sett på toppen og drys melis over.  

Nå er det bare å servere! 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris