Slik lager du nydelig iskrem hjemme
Visste du at du kan lage både, fløteis, sorbet og yoghurtis hjemme?
Når isen er god er allting godt
De aller fleste av oss holder oss til is kjøpt ferdig i butikken, men det finnes flere fordeler med å lage hjemmelaget iskrem. Blant annet:
- Du vet akkurat hva isen inneholder.
- Du kan bruke akkurat de ingrediensene du ønsker.
- Du kan få fersk iskrem hver dag om du ønsker.
Nå som vi har fått deg litt på tanken, la oss se på noen gode iskremmaskiner.
Les også: Tre fantastiske kakeoppskrifter
Wilfas iskremmaskin er både best-i-test og en folkefavoritt
Iskremmaskinen ICM-C15 fra norske Wilfa har blitt kåret til testvinner av klikk.no, og er også brukernes favoritt. I følge brukerene fryser denne maskinen ingrediensene kjapt og blander den herligste is. Den kommer i et stilrent og minimalistisk design som passer inn på alle kjøkken.
Maskinen er brukervennlig, har en god LCD-skjerm har kapasitet på 1,5 liter. Det betyr at den kan lage 1 liter is (nok til til 5-6 personer), og det på kun én time! Et stort pluss er dessuten at alle løse deler kan vaskes i oppvaskmaskinen.
Prisvennlig iskremmaskin
Med iskremmaskinen Kenwood Major kan du lage 1 liter iskrem på bare 30 minutter. Når det er sagt krever den noe forarbeid. Du må for eksempel fryse ned beholderen 24 timer før du skal lage iskrem, og du er nødt til å ha en Kenwood kjøkkenmaskin fra før. Til gjengjeld er den svært enkel å bruke.
Les også: Slik lager du belgiske vafler
Her kan du se en demonstrasjon av Kenwoods iskremmaskin:
Fun facts om iskrem
Visst du at vi har en egen iskremforening i Norge? De har funnet fram noen morsomme fakta om, ja du tippet riktig, iskrem!
- På 50-tallet ble det sett på som uanstendig å slikke på en is offentlig.
- 13% av alle menn og 8% av alle kvinner innrømmer at de slikker skålen etter å ha spist opp isen sin.
- Hele 1 av 5 som spiser is har for vane å spise is midt på natten.
- 1 av 5 som spiser iskrem deler med kjæledyret sitt.
- Den mest populære smaken på iskrem i hele verden, er vanilje.
Les også: Ølboks-burgere og 4 andre herlige grilloppskrifter
Oppskrift på vaniljeis
Denne oppskriften er basen til alt godt. Og du kan smaksette den med hva du vil, for eksempel sjokolade, nøtter, bær, kaffe, frukt og peppermynte, kun for å nevne noe. Prøv deg fram, her er det kun fantasien som setter grenser.
Her er ingredisensene. Fremgangsmåten finner du på Trines matblogg.
- 4 dl helmelk
- 3 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
- 5 eggeplommer
- 150-175 g sukker