Genialt, Elon – Spar strøm og miljøet med lukkede panelovner

Brorparten av strømforbruket i norske hjem går til oppvarming. Med dagens strømpriser er det derfor enormt mye å tjene på å velge moderne, energieffektive løsninger for varme.

 

Det er ikke til å stikke under en stol at dagens strømsituasjon er en ny opplevelse for nordmenn flest. Vi har gått fra å ikke ofre strømmen en tanke, til å se prisrekord på prisrekord. Mange nordmenn er bekymret for utviklingen. Faktisk viser en nylig undersøkelse fra Norstat.no, gjengitt av TV2, at hele 63 prosent av nordmenn er bekymret for hvordan strømprisen vil påvirke dem.

Les også: Genialt, Elon – Kjøleskapet som reduserer matsvinn!

 

Du kan spare mye strøm med smartere oppvarming

De aller fleste vet at det er smart å skru av lysene i rom man ikke oppholder seg i, og at det kan være lurt å vente med energikrevende oppgaver til tidspunkter når strømmen koster litt mindre. Skal strømsparingen virkelig monne bør man imidlertid se på området vi bruker aller mest strøm på, nemlig oppvarmingen.

Ifølge Enova bruker en gjennomsnittlig bolig i Norge 55 prosent av strømforbruket til oppvarming av rom, og ytterligere 20 prosent til varmtvann. Oppvarming er dermed den suverene førsteplassen på strømforbruk, så det er naturligvis mye å spare på å ta gode valg her!

 

Lukkede panelovner er inntil 15 prosent mer energieffektive

Den gode gamle panelovnen er for mange en viktig kilde til oppvarming i hjemmet, men de er ikke særlig effektive. Klassiske panelovner har mye forbedringspotensial både på energibruk eller med tanke på hvor raskt de sprer varme.

Her ønsker Provida å være en del av løsningen! Deres lukkede panelovner øker temperaturen i rommet vesentlig raskere. I tillegg kan de redusere strømforbruket med inntil 15% sammenlignet med en vanlig panelovn. Det er bra for trivselen, lommeboka og miljøet – alt på samme tid!

 

I tillegg til å være mer energieffektive og miljøvennlige så kommer de lukkede panelovnene til Provida i mange ulike varianter og farger. De kan monteres både på vegger og i taket. Foto: Provida Varme.

 

Les også: Genialt, Elon – Er dette tidenes smarteste stekeovn?

 

Lukkede panelovner gir bedre inneklima

En vanlig panelovn er det vi kaller en gjennomstrømningsovn. Det vil si at kald luft trekkes inn under panelovnen, passerer gjennom et varmeelement, og stiger opp som varmluft. Hva vet vi om varm luft? Jo, den stiger opp og presser kald luft ned. Derfor tar det lang tid å få varme i hele rommet. En vanlig panelovn brenner og karboniserer i tillegg støv, som sirkuleres i rommet, som vi igjen puster inn. Det er på ingen måter sunt, og det kan være til stor irritasjon for folk med luftveisproblemer.

Så hva skiller så en lukket panelovn fra de vanlige? En lukket panelovn sender ut infrarød varme, som er den samme type varme vi får fra solen. Varmen treffer objektene i rommet, som igjen sprer varme videre ut i luften. Derfor får man en lun, stabil og jevn temperatur, uten at det frigjøres avgasser i luften vi puster inn. Lukkede panelovner er derfor et vesentlig bedre valg for inneklimaet, samtidig som de altså bruker mindre strøm.

 

Illustrasjonen viser hvordan varmen fra den lukkede panelovnen til venstre spres i rommet og varmer opp gjenstandene rundt, mens den vanlige panelovnen til høyre sender varmluft opp mot taket og dermed presser kald luft ned.

 

En panelovn med smarte løsninger

 I tillegg til å komme i ulike størrelser og modeller, kommer Providas lukkede panelovner ferdig med integrert termostat med dag/uke-program og nattsenking. De kan selvfølgelig også brukes med manuell innstilling av temperatur. Ikke nok med det: de kan også kobles opp mot andre termostatsystemer, og kan integreres i ulike smarthusløsninger.

Med en lukkede panelovner fra Provida kan du være sikker på at du får et godt oppvarmet hjem ­– med bedre inneklima, til reduserte kostnader sammenlignet med vanlige panelovner. Det kaller vi helmaks!

 

Varmeovn Provida METAL 700W Plus
3 390 ,-
Hvit Lukket 700W Panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Varmeovn Provida METAL 400W Plus
2 890 ,-
Hvit lukket 400W panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
Varmeovn Provida METAL 1000W Plus
4 390 ,-
57x120cm Lukket Panelovn
Ikke nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris