Smarte høyttalere – slik velger du riktig

En smart høyttaler er mye mer enn bare en høyttaler. Det som begynte som enkle lydkilder, er i dag blitt smarte assistenter som gjør hverdagen enklere og gir deg den underholdningen du ønsker. 
 
Smarthøyttaleren er rett og slett blitt en integrert del av et moderne hjem. Den forenkler hverdagen din blant annet ved å styre musikken via stemmekommando, holde orden på avtalene i kalenderen din, styre smarthjemmet ditt og lese oppskrifter for deg mens du lager mat.  

Den største fordelen med smarthøyttalerne er muligheten til å styre andre smarte enheter i hjemmet ditt. Ved å snakke med høyttaleren kan du starte den smarte støvsugeren, låse døren, styre rullegardiner og mye mer.  
  
La oss se nærmere på hva disse høyttalerne kan gjøre og hvordan du velger den rette høyttaleren til ditt hjem!

Slik velger du riktig høyttaler:    

Når du skal bestemme deg for hvilken smarthøyttaler du skal velge, er det noen viktige faktorer du bør ta med i beregningen:  
  
Funksjoner: Finn ut hvilke funksjoner som er viktig for deg. Vil du først og fremst bruke høyttaleren til å spille musikk, vil du styre ditt smarte hjem med den eller trenger du tilgang til en rekke stemmekommandoer og informasjon? Sammenlign de ulike modellenes funksjoner for å finne den som passer best til ditt behov.  
  
Kompabilitet: Hvis du vil utnytte de smarte funksjonene høyttaleren tilbyr, er det viktig å sjekke at høyttaleren er kompatibel med de andre smarte enhetene og systemene du har hjemme. Trenger du en høyttaler som bruker Google, Apple eller Amazon sitt økosystem? 
  
Design og størrelse: Se på høyttalerens design og størrelse og tenk gjennom hvordan den vil passe inn hjemme hos deg. Vil du ha en diskret modell som smelter inn i innredningen, for eksempel som en lampe, eller skal høyttaleren være et designelement i seg selv?

Google Assistant, Amazon Alexa eller Siri? 

Når du skal kjøpe en smart høyttaler, er det viktig å bestemme seg for hvilken stemmeassistent du trenger - Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple Siri.   De ulike assistentene har sine styrker.  

Google Assistant er kjent for å kunne svare på vanskelige spørsmål, Alexa er flink til å integrere en mengde ulike smarte enheter i hjemmet og Siri fungerer sømløst med de andre Apple-produktene
dine.  

Valget ditt kan ofte påvirkes av hvilke andre enheter du har hjemme. Har du for eksempel mange Apple-produkter, kan det være mest hensiktsmessig å velge en høyttaler med Siri. 

Til slutt er det viktig å huske at disse assistentene stadig oppdateres og forbedres. Deres funksjoner kan dermed forandres over tid.

Kompakte høyttalere fra Apple 

Apple HomePod Mini er en kompakt smarthøyttaler med uventet god lyd for størrelsen. Den er utstyrt med Apples intelligente assistent Siri, som kan hjelpe deg med hverdagslige gjøremål og styre ditt smarte hjem.  

HomePod Mini fyller hele rommet med lyd og kan kobles sammen med andre HomePod Mini-høyttalere hvis du vil skape et sammenhengende lydsystem i hele huset. En annen interessant funksjon er at disse høyttalerne kjenner igjen stemmen til inntil seks forskjellige familiemedlemmer. Dette gir en personlig opplevelse for alle som bruker den. Du kan for øvrig enkelt flytte lyden mellom din iPhone og HomePod Mini ved å holde iPhonen nærme høyttaleren.

Liten og kraftfull

Google Nest Audio er et godt alternativ for deg som vil ha en mindre Multiroom-høyttaler. Google Nest Audio er en smart høyttaler som byr på en god og detaljert lydopplevelse. Den har innebygd smartassistent, hvilket gjør det mulig å styre musikken med stemmen. Du kan også styre andre smarte enheter i hjemmet via høyttaleren.  

Nest Audio kan kobles sammen med andre Nest-enheter for å skape et sømløst lydsystem i hele hjemmet ditt. Den har også innebygde sikkerhetsfunksjoner, slik som muligheten til å slette stemmehistorikk og en mikrofonglidebryter for å skru av mikrofonene. Dette sørger for godt personvern. I tillegg har den et unikt design som passer perfekt i et hvert hjemmemiljø. Her kombineres høyytelsesteknologi med en minimalistisk stil!

Smart og funksjonell høyttaler 

Er du ute etter en soundbar som kan styres med Alexa som stemmeassistent? Da er JBL Soundbar Bar300 et godt alternativ. JBL Soundbar Bar300 er en smart lydplanke som byr på en rekke intelligente funksjoner. Den har innebygget Wi-Fi og støtter AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM) og Chromecast built-in™. Dette gir deg tilgang til mer enn 300 streamingalternativer direkte fra din enhet, som du styrer med stemmekommando.

JBL Soundbar Bar300 er en smart lydplankeJBL Soundbar Bar300 er en smart lydplanke

Smidig fra Samsung 

Samsung HW-S810B/XE er en smart soundbar med innebygget Alexa-stemmeassistent. Den støtter AirPlay, Spotify Connect og SmartThings, noe som gir deg mange alternativer når det gjelder trådløs tilknytning og musikkstrømming. Takket være kompatibilitet med Internet of Things (IoT) kan høyttaleren også integreres med andre smarte enheter i hjemmet.

Samsung HW-S810B/XE er en smart soundbar med innebygget Alexa-stemmeassistentSamsung HW-S810B/XE er en smart soundbar med innebygget Alexa-stemmeassistent

Stilren alt-i-ett-høyttaler

Harman Kardon Citation ONE MKIII er en smart alt-i-ett-høyttaler som byr på en rekke intelligente funksjoner. Den har innebygget Google Assistant for enkel stemmekontroll og støtter både AirPlay og innebygd Chromecast. Dette gir deg tilgang til mer enn 300 ulike musikktjenester. Høyttaleren kan kobles sammen med andre Citation-høyttalere for å skape en komplett lydopplevelse. Denne kontrollerer du enkelt fra nettbrettet eller smarttelefon. Høyttaleren har også en funksjon som gjør det enkelt å skru av mikrofonene for å verne om privatlivet.

Harman Kardon Citation ONE MKIII er en smart alt-i-ett-høyttaler Harman Kardon Citation ONE MKIII er en smart alt-i-ett-høyttaler

Tre tips for å komme i gang:  

 1. Tenk på hvordan du navngir enhetene: Velg navn som er tydelige og gjenspeiler enhetens plassering eller funksjon i hjemmet. De ulike enhetene bør ha forskjellige navn for å unngå forvirring og forveksling når du gir en stemmekommado.  
 2. Bruk tydelige stemmekommandoer: Snakk tydelig i et naturlig stemmeleie. Prøv å unngå å mumle eller snakke for raskt. Det er også viktig å bruke relevante nøkkelord eller fraser som forbindes med funksjonen du vil utføre. Husk at stemmeassistenten blir smartere jo mer du bruker den, og at det kan ta litt tid å bli kjent med enhetens funksjoner og finjustering av interaksjon.  
 3. Koble enheten til favorittjenesten din: Koble høyttalerne til de tjenestene du bruker mest, slik som musikkstreamingtjenester og kalender. På den måten kan du enkelt be høyttaleren om å spille musikk fra dine favorittartister eller spørre hva som står på dagens program.

Her er noe av det du kan gjøre med en smarthøyttaler:  
 

 • Starte/stoppe avspillingen av en låt eller spilleliste
 • Justere volumet opp eller ned 
 • Skru av/på en radiostasjon eller en podcast
 • Sjekke værmeldingen
 • Få vite klokkeslett og dato
 • Oversette noe
 • Få svar på spørsmål du ellers måtte Googlet
 • Sjekke kalenderen din
 • Starte et anrop på telefonen
 • Sende en SMS

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris