8 TV-serier alle snakker om i 2023

Tiden flyr, og før vi vet ordet av det, har vi nesten allerede rundet 2023! Og hva betyr det? Jo, når kulda setter inn er det greit å ha en helt ny dose med fengslende TV-serier i bakhånd. 

 

De aller fleste av oss har allerede slukt «The Last of Us» og «Wednesday», men det finnes mange flere spennende og bra serier å anbefale dere denne høsten! Vi har scannet gjennom ulike strømmetjenester og plukket ut 8 serier som vil gi deg både spenning, latter, og rørende øyeblikk.

Les også: Så lett rengjør du TV-skjermen!
 
Enten du er en ekte serie-junkie, trenger litt underholdning, eller bare vil ha en anledning til å synke ned i sofaen, så har vi samlet noe for enhver smak – i tilfeldig rekkefølge. Les videre og la deg inspirere av noen av årets beste serier! 
Og du? Helt til slutt har vi en ekstra bonus for deg som elsker juicy drama.

 

1. RIP Henry (Viaplay)

Foto: Viaplay

 

Mads Ousdal er skuespiller de aller fleste drar kjensel på, men det er i Viaplay's perle "RIP Henry" at han virkelig skinner. I denne serien blir vi kjent med Henry, en arrogant og ufordragelig kirurg fra Odda, som brått blir konfrontert med en dødelig hjernesvulst. 
 
Henry er fast bestemt på å finne en kur, og bestemmer seg for å holde sin livstruende sykdom skjult for kollegaene sine - en oppgave som er langt fra enkel! "RIP Henry" er en gripende tv-serie som utforsker territorier vi sjelden ser i norsk TV. Hvis du liker dramaserier som tøyer grensene, er denne serien absolutt verdt å se.

 

2. Beef (Netflix)

Foto: Netflix inc.

 

Kjærlighet er ofte kjernen i de fleste populære tv-serier, men i komedien «Beef» er det virkelig stikk motsatt. Serien skildrer hvordan hat kan bli et drivstoff som holder oss i gang, når ingenting annet kan fylle tomrommet i oss. 
 
I denne populære serien blir vi kjent med Danny og Amy, to ukjente mennesker som etter å nesten ha kollidert med hverandre, blir besatt av å ødelegge livet til den andre. Her starter en helt bisarr og eksistensiell reise som umulig kan ende lykkelig, eller hva tror du?
 
Hvis du elsker smarte og litt rare komedier, som samtidig formidler noe vakkert og meningsfylt, bør du definitivt gi «Beef» en sjanse. 

 

3. Mrs. Davis (HBO Max)

Foto: HBO Max

 

En av årets mest originale og absurde nyskapninger er serien Mrs. Davis, en sci-fi-action-komedie fra skaperne bar «Lost» og «The Leftovers». Dette kritikerroste, moderne og kvikke eventyret skildrer en nonne, Simone, på jakt etter den hellige gral.

Les også: Lydplanker er snarveien til hjemmekinolyd – uten ommøblering!
 
Alle på kloden er avhengig av en AI-person som kalles Mrs.Davis, som har hindret både hungersnød og krig, og blir sett på som et teknologisk mirakel. Alle bortsett fra nonnen Simone – som raskt blir et mål for Mrs. Davis, noe som fører til at Simone samarbeider med sin eks-kjæreste Wiley på en verdensomspennende reise for å tilintetgjøre henne.

 

4. Top Boy (Netflix)

Foto: Netflix Inc.

 

Sesong 5 av Top Boy er endelig her, med strålende anmeldelser fra alle kritikere! Hvis du ikke har fått med deg Top Boy enda, har du flere sesonger å binge - for du kommer til å ville binge alt på en gang!
 
"Top Boy" er en britisk serie som utforsker livet til unge mennesker på Londons østkant, der de er involvert i narkotikamiljøet og forsøker å klatre på rangstigen. Serien skildrer en verden som er sterkt preget av kriminalitet, fattigdom, og vold, og fremstilt av knallsterke skuespillere. "Top Boy" er kritikerrost for sin autentiske vinkling og er anerkjent som et av de beste britiske kriminaldramaene. Må sees!

 

5. Lupin (Netflix)

Foto: Netflix – Emmanuel Guimier. En genial bedrager som finner all sin inspirasjon i litteratur-antihelten Arsène Lupin.

 

Vi har ventet i spenning, og endelig har den franske Netflix-favoritten Lupin kommet med enda en fantastisk sesong, og vi sitter klistret til skjermen! For deg som ikke har fått det med deg enda – serien handler om den intelligente og karismatiske mestertyven Assane Diop (spilt av Omar Sy), som er sterkt inspirert av gentlemanstyven Arsène Lupin, fra bøkene til forfatteren Maurice Leblanc. 
 
Serien utfolder seg i en spennende og historieflettet struktur, som trekker mye inspirasjon fra heist-sjangerens raske tempo, fokuserte detaljer og nervepirrende avsløringer. Hvem elsker vel ikke kunsttyveri, smarte plot twists og kjærlighet? Og - det hjelper jo veldig at arkitektur, kunst og språket er på fransk? Få med deg den nyeste sesongen av Lupin på Netflix nå, så er tv-kveldene sikret!

 

6. The Bear (Disney+)

Foto: FX/Disney+

 

"The Bear" er en engasjerende ekte serie som utspiller seg i en nedslitt restaurant i Chicago. Serien mikser de herlige ingrediensene av kulinariske opplevelser, følelsesladet familiedrama, bekymringer, knivskarp dialog og en herlig dose humor i denne gripende dramakomedien.

Les også: Derfor trenger du en smarthøyttaler
 
Handlingen trekker oss inn i det hektiske kjøkkenet, med en intens opplevelse av lidenskap, nervøsitet, skarpe konfrontasjoner, matglede og kjærlighet. I bakgrunnen lurer en truende konkurs, en hjemvendt sønn og en restaurant som balanserer på en tynn tråd. Få med deg høstens snakkis på Disney+.
 

7. One Piece (Netflix)

Foto: Netflix inc.

 

Den verdenskjente anime-serien «One Piece» har endelig kommet ut som en serie på Netflix! Serien, som er en live-action tilpasning av den best solgte mangaserien gjennom tidene, skapt av Eiichiro Oda, har slått seer-rekorder til både «Wednesday» og «Stranger Things» på Netflix. Det er nesten så man ikke tror på det, men den har faktisk blitt Netflix sin beste premiere noensinne! 
 
«One Piece» er en rar, leken, morsom, spennende og til og med rørende fantasy-adventure serie, som overrasker selv de aller mest skeptiske. Serien følger reisen til en ung mann ved navn Monkey D. Luffy, som har store drømmer om å bli «King of the pirates». Han og crewet sitt begir seg ut på en reise for å finne den største skatten i verden som kalles «One Piece». Gi den en episode, eller to, så er du helt hekta før du vet ordet av det!

 

8. Married at first sight Australia (Discovery+)

Foto: Married at first sight Australia. Sesong 9, Tamara og Brent kutter bryllupskaken.

 

Så, til dere som er nysgjerrige, vi lovet dere faktisk en bonusserie: en skikkelig juicy og fengslende reality-serie. Den store snakkisen i år har uten tvil vært Married at first sight Australia! Om du tror du har sett bra drama før, så må du tenke igjen – dette er faktisk den mest fengslende, avhengigshetsskapende realityserien vi noen gang har sett! 
 
Lyst til å se litt «trash-tv» som faktisk også er fint, innsiktsfullt, rørende og ikke minst fullspekket med galskap? Stream serien på Discovery+, du vil faktisk ikke angre!

 

TV TCL 65" QLED TV - 65C645
10 990 ,-
4K HDR PRO gir levende nøyaktige farger og fineste detaljer
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
TV LG 43" - 43UT73006LA.AEUQ Smart TV
6 490 ,-
LG 43UT73006LA er en smart 43-tommers TV for den moderne forbrukeren som verdsetter kvalitet, tilpasningsdyktighet og fremtidssikring.
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Ikke tilgjengelig i butikk
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
TV SHARP 32" 32FI2EA
4 990 ,-
Medlemspris 2 990 ,-
32" Android TV™ med Google Assistant gir en smartere seeropplevelse
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.
TV TCL 55" 55C745
Special Price 7 990 ,- Regular Price 12 990 ,-
4K-TV med utmerket lyd takket være Full Array Local Dimming og Dolby Atmos
Nett I butikklager I butikklager Ikke i din butikk Noen butikker
Ønskeliste I ønskelisten din Du må logge inn eller registrere deg for å legge til produkter i ønskelisten.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris