8 morsomme aktiviteter til regnværsdager

Dårlig vær trenger ikke stoppe ferieidyllen. Disse aktivitetene er så artige at du vil savne regnet når sola titter frem igjen.

 

Vi liker ikke å innrømme det, men de fleste ferier har noen regnværsdag. Heldigvis finnes det masse gøy man kan finne på innendørs, enten man er på hytta, hjemme eller et annet sted. Vi foreslår noe av dette.

 

1 Lag en sommerhilsen/videohilsen

Kjenner du noen som alltid sender veldig forseggjorte sommerhilsener på vegne av familien? I år kan du være én av dem. Du kan enten lage noe fysisk med penn, papir, lim, maling og så videre, eller noe digitalt, som en hyggelig video. Hvis du ikke allerede har en egnet video-app på telefonen, finnes det mange gode og enkle redigeringsapper til både iOS og Android. Involver gjerne barna i prosjektet, så det blir noe artig dere gjør sammen.

Les også: 9 gode app-tips til sommerferien

 

2 Gå all inn med brettspill-cup!

Brettspill hver for seg er gøy, men det blir enda artigere hvis man arrangerer det som en cup. Da får også alle viljen sin hvis det er uenigheter om hva man skal spille. Sett opp et poengsystem, eksempelvis tre poeng for seier, to poeng for andreplass og ett poeng for tredjeplass, og jobb dere gjennom spillene. Vinneren sammenlagt bør få en kul premie.

 

3 Konkurranse i kortstokkhusbygging

Det fine med kortstokkhus er at det ikke gjør noe hvis noen av kortene mangler. Her er reglene enkle: størst eller høyeste hus vinner, og det er selvsagt ikke lov å blåse på eller tulle med de andres byggverk. Hvis man skal gjøre det litt mer spektakulært kan man eventuelt tillate litt hjelpemidler, som en viss mengde teip per deltaker.

 

4 Prøv en tungvint matoppskrift

Nå har du endelig tid til å prøve den litt innviklede, men spennende matoppskriften aldri får tid til å teste til vanlig. Kanskje dere skal bake også, mens dere er i gang.

Les også: Tre fantastiske kakeoppskrifter

 

5 Dra på museum

Nesten uansett hvor du befinner deg i Norge, har du muséer og andre severdigheter og aktiviteter av høy kvalitet i nærområdet. De fleste landsdeler har egne visit-nettsider, der man finner massevis av spennende opplevelser. Noe av det er ofte utendørsting, men masse skjer også under tak.

 

6 Lær noe nytt

Gjør det selv-videoer er artig, og det finnes bokstavelig talt millioner av dem på Youtube. Se etter videoene med mange views/høy rangering for å sile ut ting av lavere kvalitet. Segjennom hele videoen før du begynner, for å kartlegge om du faktisk har alt av materialer og utstyr du vil trenge.

 

 

7 Se den filmen eller serien du ikke har fått sett ennå

De aller fleste har en stor «backlog» med filmer og serier de ikke har rukket å se. Benytt anledningen mens regnet øser ned utenfor. Har du ikke Wi-Fi tilbyr de fleste operatørene databoost (fri bruk av mobildata i en gitt periode) til en overkommelig pris.

Streaming-apper som Netflix, HBO Nordic og Disney+ tipper vi du allerede har på mobilen din. Kjøp en Google Chromecast før du drar på ferie, så kan du strømme video til en hvilken som helst TV.

 

8 Gå ut i regnet

Ja faktisk. Du må ikke sitte inne selv om det regner. Å bade mens det regner kan for eksempel være artig, og gi en følelse av at vannet er varmere enn lufta. Vær dog forsiktig hvis det er fare for torden, da er ikke bading anbefalt.

Les også: Gode tips til bedre inneklima

En fisketur er også topp når det regner, for da biter faktisk fisken mer. Dessuten kan du ta med barna og hoppe i vanndammer, og kanskje piffe det opp med å ta video i slow motion med mobilen. De blir morsomme å se på foran peisen senere.

Og én siste ting. Skulle været vise seg å være smashing gjennom hele ferien, kan de fleste av tingene på denne liten også gjøres utendørs. Eller på kvelden.

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris