6 geniale tips til vårrengjøringen!

Det begynner endelig å gå mot vår! Solen varmer godt i ansiktet og krokusen har begynt å springe ut.

 

Noe annet som kommer tydelig frem om våren er antall hybelkaniner som har bodd under sofaen, og hvor møkkete vinduer man egentlig har – da er det tid for vårrengjøring. Her har du 6 geniale tips til en effektiv vårrengjøring:

Les også: Slik velger du riktig støvsuger

 

1. Har du ski? Gi de bort til et godt formål

Når skisesongen er over er det ikke lenger noe vits i at skiutstyr og store vinterklær tar opp all plassen din i skapet! Ingenting utgjør større forskjell for plassen din, enn å rullere på klærne dine etter sesong. Pakk dem bort og gjør plass til vårgarderoben!

Når du allikevel pakker ned garderoben din kan du like så godt gå igjennom om det er noe du kan gi bort eller selge. Har ski som ikke passer lenger, eller kanskje du ikke har brukt boblejakka di på lenge? Gi det bort eller tjen litt penger på dem, så frigir du samtidig plass til den nye sesongen!

 

2. Gi boligen en god utlufting

I løpet av de lange vintermånedene har vi brukt masse pledd, ullsokker og luftet sjeldnere for å holde både oss og boligen varm og god. Da samler det seg naturlig opp mye støvpartikler i luften og luftkvaliteten blir dårligere. Nå kan man endelig lufte ordentlig uten å få frostskader – gi boligen din et ordentlig, etterlengtet gjennomtrekk!

Det samme gjelder både tepper, pledd og dyner. Luft dem godt og rist ut alt støv før du tar dem inn igjen.

 

3. Vask vinduene

Når sola skinner legger man veldig godt merke til hvor møkkete vinduene har blitt i løpet av vinteren! De aller fleste av oss er under gjennomsnittet glad i å vaske vinduer, men når man ser resultatet av skinnende, rene ruter, er det absolutt verdt innsatsen!  

 

Les også: Skal du ha vårrengjøring? Prøv disse tipsene

4. Rydd hagen og kast avfall

Når vinteren forsvinner kommer det frem mye skrot og avfall fra forrige sesong. Blomster og døde planter på balkongen er ikke et ukjent fenomen. Kanskje du har brukt hagen som midlertidig lager? Da er det tid for å rydde opp og kvitte seg med alt rot og avfall som bare tar opp plass.

Kast visne og døde planter for å gjøre plass til nye skudd. Nyt morgenkaffen når våren springer ut, på en ren og ryddig uteplass.

 

5. Get organized

I en hektisk hverdag hoper det seg fort opp litt rot her og der. Den beste tiden å få orden i skap og skuffer er når man allikevel skal gjøre klart for en ny sesong.

Planlegg en dag der du går igjennom alt som har samlet seg opp, kast skrot og finn et «fast hjem» til tingene dine. Da er det lettere å vite hvor de skal plasseres når du har det travelt, og du finner mye lettere frem!

 

6. Støvtørk og vask "glemte skatter"

Det er lett å utsette storvasken i hverdagen, og noen ting går rett og slett litt i glemmeboka. Et godt tips er å gå over boligen din med en støvkost de stedene du sjeldent vasker. Er det lenge siden du vasket gardinene eller støvtørket på hyllene dine? Da er det perfekt å gjøre det nå! Sett opp en liten sjekkliste for seg selv - så er det lettere å huske alt du skal vaske og tørke over.

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris