4 annerledes vaffeloppskrifter
Wilfa er eksperter på vaffeljern, og de har også massevis av spennende vaffeloppskrifter å by på. Her er fire som skiller seg ut.
1. Slik lager du vaffelomelett
Omelett lages normalt i stekepanna, men viste du at det er fullt mulig å bruke vaffeljernet? Vi viser deg hvordan.
Les også: Her er oppskriften som renser vaffeljernet!
Dette trenger du:
- 2 egg
- 2 ss vann
- Smak til med salt og pepper
Slik går du frem:
- Varm opp vaffeljernet til maks.
- Smak til røren din med ønsket mengde salt og pepper.
- Garner med spinat eller annet som ønskes.
2. Har du testet vaffelkake?
Vaffel er godt og kake er godt. Da må vel begge deler på en gang være kjempegodt?
Dette trenger du:
- 3-4 vafler
- 6 egg
- 2 dl kokosmelk
- 5 ss kokosolje eller annen olje
- 5 ss honning
- 1 dl kokosmel eller annen type mel
- 1 dl kakao
- 1,5 ts bakepulver
- Kokosolje eller annen olje
- Vispet kokoskrem (kald kokosmelk, honning og vaniljesukker)
- Bær
- Bananer
- Raspet sjokolade
Slik går du frem:
- Lag kokoskrem til lagene mellom vaflene og toppen. Ta en del av den tykke massen fra den kalde boksen med kokosmelk i en bolle, tilsett vaniljesukker og honning og visp til blandingen blir luftig. Sett kokoskremen i kjøleskapet mens du steker vaflene.
- Varm opp vaffeljernet til maksnivå. Pisk egg, kokosmelk, olje og honning til en luftig blanding. Bland de tørre ingrediensene i en separat bolle. Bland deretter det våte med det tørre og miks forsiktig.
- Smør litt olje i vaffeljernet. Hell røre i jernet og stek i ca to minutter.
- Når alle vaflene er stekt, bygg en kake med kokskrem og banan mellom hvert lag. Smør et lag med kokskrem på toppen og topp det hele med bær og raspet sjokolade.
3. Imponér med belgiske vafler
Den firkantede formen (hvis du har et slikt vaffeljern) vekker oppmerksomhet allerede før man har tatt en bit. Denne nydelige oppskriften er satt sammen av landslagsbaker Ivar Bakke!
Les også: Tre fantastiske kakeoppskrifter
Dette trenger du:
- 250g hvetemel
- 1ts salt
- 4 eggeplommer
- 4 eggehviter
- 80g smør
- 30g fersk gjær
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl vann
- 60g sukker
- 1 vaniljestang
Slik går du frem:
- Bland sammen melet med salt , smeltet smør, melk og vann.
- Rør inn eggeplommene, gjæren, sukkeret og vaniljestangen.
- Stivpisk eggehviten og vend denne inn i røren.
- La røren stå fremme en times tid før du begynner å steke.
- Smør jernet med smeltet smør før du starter, og stek hver plate til de er blitt gylne og sprø.
- Serveres gjerne med pisket kremfløte og rørte jordbær.
Hvis du ikke har belgisk vaffeljern er det lov å bruke et vanlig jern, men da mister du naturligvis den klassiske, firkantede formen.
4. Prøv vaffelpizza!
Ja, du leste riktig, men kombinasjonen vaffel og pizza fungerer faktisk utmerket.
Dette trenger du:
- 6 egg
- 0,5 dl havredrikk eller annen melk
- 0,5 dl havremel
- 3 ts tørket oregano
- Salt
- 1/2 løk
- 1/2 paprika
- 1 dl grønne oliven
- Tomatpurè
- Fersk basilikum
- Parmesan
Slik går du frem:
- Varm opp vaffeljernet til maksnivå. Knus eggene i en bolle, tilsett melk og hvetemel, oregano og salt. Rør til en jevn røre.
- Del løk og paprika i små biter og tilsett i røren.
- Del oliven og legg dem på en tallerken. Hell røren i jernet (ikke fyll den fullt opp ettersom røren vil heve). Legg på noen skiver med oliven og lukk igjen jernet. Stek i noen minutter inntil vaffelen har oppnådd ønsket farge.
- Smør tomatpurè på vaflene og strø over revet parmesan. Prøv gjerne annen topping, som for eksempel sopp og pesto.
Oppskriftene er levert av Wilfa.