Loading...

Pulsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Vi har nok av navn på treningsklokker. Noen kalles pulsklokker, andre smartklokker og i tillegg har vi aktivitetsarmbånd. Det er lett å bli forvirret. Vårt tips er derimot enkelt: Gi blaffen i hva produsenten kaller klokken. Det viktige er at klokken eller armbåndet passer til dine behov.

 

Slik finner du den ideelle makspulsen din:

De fleste bruker denne formelen: 220 – (alder x 0,7) Altså  220 slag i minuttet minus 70% av alderen din.

 

Pulsklokke – for deg som trener mye

Pulsklokker er hjelpemidler for å oppnå bedre treningseffekt. Med pulsen på armen kan du enkelt følge med og sikre at du har høy nok intensitet. Den mest nøyaktige målingen av pulsen får man med pulsbelte, men det finnes også klokker som måler pulsen fra en håndleddssensor på undersiden.

Les også: 6 enkle treningstips

Mange pulsklokker har også innebygget GPS, slik at man kan logge treningsturen uten tilkobling til telefonen. Blant de største produsentene av pulsklokker finner du Polar, Garmin og TomTom.

 

Aktivitetsarmbånd – til mer enn bare trening

Aktivitetsarmbåndene blir stadig mer avanserte, men få av dem kan måle treningseffekt like effektivt som en pulsklokke. Aktivitetsarmbåndene har imidlertid andre forelder. De er generelt sett mindre i størrelsen enn pulsklokker, og det legges mer vekt på smidig design i produksjonen. Dette betyr at aktivitetsarmbånd er til mindre sjenanse når man bruker dem hele dagen. Trenger du mer hjelp? Besøk din nærmeste Elon-butikk, så hjelper vi deg med å finne rett treningsklokke for deg.

 

Ikke la forhold som vinterkulden bestemme. Trening er bra året rundt, og alle kan ha glede og nytte av en treningsklokke eller et aktivitetsarmbånd.

 

Les også: Unngå denne tabben når du skal kjøpe integrert kaffemaskin

Armbåndene er faktisk designet for å brukes hele dagen, slik at du får et godt bilde av antall skritt du har gått, kaloriforbrenning og så videre. Du kan også sove med armbåndet, og mange modeller kan måle søvnkvaliteten din. En annen smart funksjon er tause alarmer som vekker deg med vibrasjon på håndleddet.

 

GPS-logging av treningsøkter gjøres normalt gjennom mobiltelefonen din. Når det er sagt, har stadig flere aktivitetsarmbånd innebygget pulsmåler. Derfor kan du komme langt med treningen uten å ta steget fra armbånd til pulsklokke. Blant de største produsentene av aktivitetsarmbånd har vi Fitbit, Polar og Garmin.

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.