Festlige påskeoppskrifter å lage i airfryer

Lammecarré med pistasj- og urteskorpe

Lam er en klassiker på påskebordet. Her tilfører vi ekstra sprøhet med en lekker pistasjskorpe og en omgang i airfryeren.

  • 500 g lammecarré
  • ½ potte rosmarin
  • ½ potte timian
  • 40 g pistasjnøtter uten skall
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Tørk av og salt kjøttet lett.
  2. Hakk eller knus rosmarin, timian, pistasjnøtter, hvitløk og olivenolje til «skorpen», bruk eventuelt en mikser eller morter. Det spiller ingen rolle hvordan du gjør dette, så lenge blandingen blir jevn.
  3. Dekk oversiden av lammecarreen med pistasj- og urteskorpen og trykk det godt inn i kjøttet. En del vil falle av når kjøttet skjæres opp, men dette blir et godt ristet strøssel ved servering.
  4. Tilbered hele lammecarreen på 200 ̊C i airfryer i ca. 15–20 minutter (medium rare til medium). Her er det viktig at du følger med på temperaturen og tar hensyn til at den vil stige ca. 5–7 grader når kjøttet tas ut av airfryeren. Og lar kjøttet hvile i ca. 15–20 minutter før det skjæres opp, slik at varmetrykket jevnes ut, og at ikke all god kjøttkraft siver ut av kjøttet.

VELG RIKTIG TEMPERATUR

Rare:
50–54 ̊C

Medium rare:
55–57 ̊C

Medium:
58–65 ̊C

Well-done:
70 ̊C


Påskecupcaker i airfryer

Imponer både store og små med søte og gode påskecupcaker. Du fikser dem ekstra enkelt i airfryeren.

Cirka 10 cupcaker

  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 krm salt
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 4 ss kakao
  • 2 dl (120 g) hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • GLASUR:
  • 300 g kremost
  • 1 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pose (0,5 g) safran

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og la det avkjøle.
  2. Visp egg og sukker porøst.
  3. Tilsett smøret og andre ingredienser i bollen. Visp til du får en jevn røre.
    Fyll muffinsformer 3/4 fulle og kjør i airfryer på 160 ̊C i 15 minutter (tiden er optimalisert for Elvita airfryer).
  4. Lag glasuren ved å vispe sammen alle ingrediensene til en fast konsistens som kan sprøytes eller smøres ut. Oppbevar den i kjøleskap frem til du skal bruke den.
  5. La cupcakene avkjøle før du sprøyter eller smører på glasuren. Pynt gjerne med fine godteriegg også.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris