
Tre klassiske juledesserter
Får du middagsgjester til jul som kun godtar de udødelige klassikerne til dessert?
Noen ganger er det greit å holde seg til tradisjonene. Går du for en av disse tre juledessertene er du på den sikre siden hos alle generasjoner.
1. Riskrem
Fremgangsmåte
- Mos bær og sukker sammen med en stavmikser
- Sil ut sausen med en metallsikt.
- Tilsett mer bær ved behov.
- Pisk fløten sammen med sukker og vaniljesukker, før du vender kremen inn i risgrøten.
- Til slutt drysser du over mandler sammen med sausen.
INGREDIENSER (4 porsjoner):
- 200g frosne bær (til sausen)
- 1,5 dl sukker (til sausen)
- 4dl kremfølte
- 4ss sukker
- 1ss vaniljesukker
- 5dl kald risgrøt
- 50g finhakkede mandler
Slik får du ekte karamellpudding
- Ha i sukkeret i en 1,5l brødform, som settes på en middels varm kokeplate.
- Varm formen til sukkeret har smeltet og er kastanjebrunt.
- Rotér formen jevnlig slik glasseringen fordeles over hele bunnflaten.
- Kok så opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang.
- La det hele avkjøle seg før du rører inn eggene lett.
- Sil deretter blandingen over den glasserte formen, og la den hvile i ti minutter før steking.
- Puddingen skal stekes ved 125 grader i 2-3 timer.
- Den er ferdig når overflaten føles fast med en vætet skje.
- Ta ut puddingen og la den avkjøle seg frem til neste dag.
- Pynt med pisket krem og/eller bringebær.
INGREDIENSER (4 porsjoner):
- 2dl sukker (til glassering)
- 6dl melk
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 1 vaniljestang eller ½ ss vaniljesukker
- 8 egg


3. Multekrem
Slik tilberedes multekrem
- Visp fløte med sukker til en løs krem.
- Rør inn multene og legg et par hele bær oppå hver porsjon som pynt.
- Hold porsjonene kalde helt frem til servering.
- Sukker kan erstattes av multesyltetøy.
- Bruk i så fall bare halvparten så mye vaniljesukker.
INGREDIENSER (4 porsjoner):
- 4dl kremfløte
- 4ss sukker
- 2ts vaniljesukker
- 4dl multer
kke glem eggedosis!
Eggedosis hører også julen til, og det finnes knapt noen drikk som er enklere å lage. Alt du trenger er egg og sukker, som du blander i forholdet 1:1. Altså to porsjoner vil si to egg og to spiseskjeer sukker, og så videre.
Oppskriftene er hentet fra nettstedet klikk.no