Tre alternative julekaker

Hvis du ikke er så glad i julekaker er det lov å lage færre enn sju slag. Faktisk er det tillatt å lage noe helt annet.

 

Julen er full av mattradisjoner. Dette gjelder også på kakefronten, der krumkaker, berlinerkranser og resten av de syv sortene dominerer. Det er fullt mulig å lage saftige og velsmakende julekaker, men det må jo være lov å lage noe annet også! Noe spennende og annerledes. Vi besøkte nettsiden aperitif.no for å finne noen morsomme julekakeoppskrifter utenom det vanlige.

Tre oppskrifter på alternative julekaker

 

 

 

Slik lager du julemakroner

  1. Pisk eggehvitene stive i en bolle mens du tilsetter sukkeret.
  2. Bland de malte mandlene sammen med melisen og tilsett dem så oppi bollen.
  3. Tilsett kakao eller konditorfarge (grønt og rødt er mest julete). Hvis du vil ha flere farger, fordeler du røren over flere boller, én til hver farge.
  4. Lag små sirkler med diameter på ca. 3 cm av røren, på bakepapir i en langpanne. Bruk gjerne kakesprøyte for ekstra kontroll.
  5. Stek i stekeovnen på 125 grader i ca. 20 minutter.
  6. Lag fyllet ved å blande sammen kremost, smør og vanlijesukker.
  7. Bland inn kakao eller konditorfarge, og fordel fyllet over halvparten av kakene.
  8. Legg de andre kakene opp ned på toppen, slik at du får en masse små, søte hamburgere.

Les også: 3 klassiske juledesserter

Julemakroner

Ingredienser til 25 stykk:

  • 3 eggehviter
  • 2ss sukker
  • 100g malte mandler uten skall
  • 2,5dl melis
  • 1ss kakao eller konditorfarge

Fyll:

  • 100g naturell kremost
  • 30g smør
  • 0,5dl melis
  • 1ss vaniljesukker
  • et par dråper konditorfarge
  • eller 1-2ss kakao

 

 

Dette er snøballene som vi oppfordrer alle til å smake på. Foto: aperitif.no

Slik får du velsmakende «snøballer»

  1. Rør sammen smør og melis.
  2. Tilsett deretter havregryn sammen med potetmel og kaldt vann.
  3. Trill deigen i kuler og sett dem i fryseren.
  4. I mellomtiden smelter du den hvite sjokoladen over et vannbad.
  5. Dypp de kalde kulene i sjokoladen slik at hele overflaten blir dekket.
  6. Strø over ønsket mengde kokosflak.

Disse bør oppbevares kjølig frem til de skal nytes.

Les også: Slik får du perfekt juleribbe

Snøballer

Ingredienser til 30 stykk:

  • 220g smør
  • 3dl sukker
  • 5,5dl havregryn
  • 1,5dl potetmel
  • 2-4ss kaldt vann
  • 200g hvit sjokolade
  • kokosflak

 

 

Med kreativ bruk av jordbær og krebfyll får du muffins som passer til sesongen. Foto: aperitif.no

 

 

Slik gjør du jordbær om til nisser

  1. Smelt smør og tilsett melk.
  2. Varm opp blandingen uten at den begynner å koke.
  3. Visp inn egg og sukker.
  4. Bland sammen hvetemel, bakepulver, potetmel og krydderet, og tilsett det gradvis til hovedblandingen mens du rører.
  5. La røren hvile lenge i kjøleskap, gjerne over natten.
  6. Hell røren i papirformer eller muffinsbrett.
  7. Stek i stekeovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
  8. Visp sammen ost, melis og sitronsaft til glasuren.
  9. Sprøyt glasuren i en ring i ytterkanten av muffinsen på toppen. Bruk kakesprøyte eller sprøytepose.
  10. Plasser et jordbær på toppen i midten, og gi ”nissen” en liten klatt med glasur som en lue.

Les også: Slik utnytter du restene fra julemiddagen

 

Julenissemuffins

Ingredienser til 25 stykk:

  • 50g margarin
  • 3ss melk
  • 0,75dl sukker
  • 1 egg
  • 0,5 ts
  • bakepulver
  • 1ss potetmel
  • 1,25dl hvetemel
  • 1,5ts pepperkakekrydder

Glasur/pynt:

  • 150g kremost
  • 1dl melis
  • saft fra 3 stk sitroner
  • friske jordbær

 

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris