Slik får du sprø svor på ribba

Spiser du ribbe på julaften? Vi har oppskriften som gir deg nydelig smak, saftig kjøtt og sprøstekt svor.

 

Norges mest profilerte kokk, Eyvind Hellstrøm, har skapt seg et navn med sine velsmakende retter. Han har naturligvis en metode for å sikre perfekt ribbe til julekvelden, og til nettstedet klikk.no oppgir han følgende gylne oppskrift.

Les også: Slik utnytter du restene fra julemiddagen

 

Perfekt juleribbe med sprøstekt svor

  1. Bruk rikelig med salt på ribben og la den ligge i 1-2 dager i forkant av julaften.
  2. Skjær ut relativt små ruter i svoren, omtrent på størrelse med en terning. Da blir det enklere å steke den sprø.
  3. Smør ribben godt inn med pepper på begge sider.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader.
  5. Hell ca. 2 dl vann i en ildfast form, og tilsett så 10 fedd hvitløk. Legg ribben opp-ned i formen og plasser den midt i ovnen.
  6. Etter én time snus ribben slik at den ligger med svoren opp.
  7. La ribben steke i ytterligere én time. Etterfyll med mer vann ved behov.
  8. Den siste halvtimen tar du ribben jevnlig ut for å øse over sjyen i formen.
  9. Dersom svoren ikke blir sprø kan du øke temperaturen til 230 grader. Du kan også vurdere å bruke grillelementet, så lenge du passer på at ribben ikke blir svidd.
  10. Dersom ovnen din steker ujevnt kan du justere posisjonen inni ovnen. Du kan også vurdere å legge aluminiumsfolie over delene av svoren som har blitt sprø allerede, mens resten stekes ferdig.

Les også: 3 alternative julekaker

Et siste tips: Hvis du skal få perfekt ribbe trenger du en god stekeovn som fordeler varmen jevnt.

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris