Minikjøleskap – smart og liten for kald oppbevaring

Savner du et kjøleskap på hytta, på hybelen eller i campingvogna, men har ikke plass til et i vanlig størrelse? Et minikjøleskap rommer mer enn du tror.

Et kjøleskap er fast inventar i de tusen hjem. Det er vanskelig å klare seg uten, selv i bare noen dager. Samtidig kan det være vanskelig å finne nok plass til et kjøleskap på et mindre kjøkken. Men et kompakt og praktisk minikjøleskap kan være løsningen på problemet.

Dette bør du tenke på

Før du kjøper et nytt kjøleskap er det en god idé å tenke over hvilke behov du har. Finn ut hvor mye kjølevarer du normalt har, og hvor mye plass som finnes for å installere et eventuelt minikjøleskap. Et minikjøleskap passer aller best for dem som har mindre plass, og mindre kjølevarer. 

 

Med eller uten fryseboks

En smart funksjon å ha i kjøleskapet, er et fryserom til å oppbevare fryste varer. Om du allerede har en separat fryser, kan du med fordel velge et minikjøleskap uten fryseboks. Har du derimot ikke en separat fryser, er et kjøleskap med integrert fryseboks en plassbesparende løsning.

 

Strømbesparende varianter

Minikjøleskapet deles inn i energiklasser ut ifra strømforbruk. Siden 1. mars 2021 gjelder energimerkingen A-G på de fleste større kjøkkenprodukter. Hvis du leter etter et strømbesparende minikjøleskap, se etter merkingen med de første bokstavene i alfabetet. 

 

Bredde, høyde og dybde

Minikjøleskapet kommer i forskjellige størrelser og i ulike design. Vær nøye med å måle hvor mye plass du har før du går til innkjøp av en ny hvitevare. Bredde, høyde og dybde er alle viktige mål å ta hensyn til, og sikrer at du kjøper et som passer perfekt der du skal ha det.

 

Volumet

Målene avgjør hvor stort volum kjøleskapet har, og volumet sier noe om hvor mye plass det er inni kjøleskapet. Ofte er et minikjøleskap smart designet slik at plassen er maksimert ut ifra størrelsen. Selv mindre kjøleskap har stor kapasitet, og kan romme over 100 liter.

 

Integrert i veggen

For de fleste minikjøleskap er et strømuttak og litt plass det eneste som trengs. Dersom du skal ha et minikjøleskap som er innebygd i veggen, vær ekstra nøye med målene, slik at det passer perfekt.

 

Hvilke funksjoner passer for deg?

Fleksible hyller – velg hvor du vil ha hyllene, eller fjern dem helt, dersom det trengs.

Glasshyller – står mer støtt enn rister og reduserer risikoen for at noe renner.

Grønnsaksskuff – forvaring av grønnsaker nederst i kjøleskapet.

Flaskehylle – plass til flasker og høye forpakninger i kjøleskapsdøren.

Automatisk avrime – slik at du slipper å avrime kjøleskapets indre deler, som risikerer å fryse.

Innebygd belysning – finn alt du trenger med god belysning i kjøleskapet.

 

Elon har et stort utvalg av minikjøleskap i ulike størrelser, volumer og farger. Du kan finne både innebygde og frittstående modeller med eller uten fryseboks.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris