Loading...

Huskeliste for å velge riktig kjøkkenmaskin

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en assistent til kjøkkenet ditt.

 

Med riktig kjøkkenmaskin kan du si farvel til både håndmikseren, blenderen og stavmikseren. Men hvilken maskin skal man velge? Det er i hovedsak fire punkter å tenke på før du kjøper.

1. Kapasitet

Hvis du har begrensede ambisjoner på kjøkkenet, trenger du ikke bruke tusenvis av kroner på den største modellen til Kenwood eller KitchenAid. Samtidig er det lurt å kjøpe en maskin som har brukbar kapasitet , i tilfelle du får bedre selvtillit som kokk med tiden.

Les også: 3 oppskrifter til din Kenwood-maskin

En grei huskeregel er at en oppskrift med 500g mel krever en maskin der bollen har kapasitet på 4,5-5 kg.

 

2. Lydnivå

Dette punktet er lett å glemme. Du kjøper en maskin, og først når du kommer hjem og tester den hører du at lyden brer seg gjennom hele huset. I din Elon-butikk får du alltid mulighet til å teste maskinene du vurderer, slik at du kan høre hvor mye støy de lager.

Ved siden av effekten til maskinens motor, påvirker materiellene kjøkkenmaskinen er laget av lydnivået. Derfor er ofte de litt dyrere modellene mer stillegående, ettersom kvaliteten på delene er høyere.

Les også: 14 matvarer som IKKE skal i kjøleskapet

 

 

3. Funksjoner

De dyreste kjøkkenmaskinene har flest funksjoner, men det er ikke sikkert du har behov for dem. Tenk derfor gjennom hva du faktisk skal bruke maskinen til, før du kjøper en maskin med juicepresser, kjøttkvern, kaffekvern og femten visper i startpakken.

Når det er sagt er det også her lurt å tenke langsiktig. Det kan være lurt å styre unna de aller enkleste kjøkkenmaskinene, for kjøper du en slik, risikerer du å måtte kjøpe en ny straks du skal lage noe annet enn en bolledeig.

 

4. Effekt

Alle kjøkkenmaskiner kan lage vaffelrøre, men ikke alle kan kverne kjøtt. Særlig hvis du skal bruke maskinen til mer enn baking, kan det være lurt å velge en litt kraftigere variant. Antall watt maskinen har gir en god pekepinn, men snakk også med noen i butikken før du tar et valg. Det er nemlig ikke bare effekten til motoren som avgjør hvor mye den nye kjøkkenmaskinen din takler.

Les også: 3 fantastiske kakeoppskrifter

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.