Baker- og konditorlandslagets vaffelfavoritt

Lite er bedre enn saftige og gylne vafler. Vi har fått vinneroppskriften fra Baker- og Konditorlandslaget.

 

Har du lyst til å lage vafler med en litt annen vri? Amund Skrutvold, som er koordinator hos Baker- og Konditorlandslaget, har delt sin favorittoppskrift. Denne inneholder blant annet havregryn. Vel bekomme!

Les også: Her er oppskriften som renser vaffeljernet

 

Vafler med havregryn fra BKL

Slik lager du vafler i verdensklasse. Du trenger:

  • 130 gram  (3 dl) havregryn
  • 300 gram  (3 dl) skummet kulturmelk
  • 300 gram  (3 dl) skummet melk

Les også: 4 annerledes vaffeloppskrifter

 

Bland disse ingrediensene sammen, og la det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:

  • 160 gram  (3 stk) egg
  • 100 gram smeltet smør
  • 40 gram  (2-3 ss) sukker
  • 5 gram  (1 ts) natron
  • 4 gram  (1 ts) kardemomme (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme)
  • 2 gram  (1/2 ts) salt
  • 2 gram  (1/2 ts) vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang)

 

Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.

Les også: 3 retter du kan lage med vaffeljern

La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris