
Baker- og konditorlandslagets vaffelfavoritt
Lite er bedre enn saftige og gylne vafler. Vi har fått vinneroppskriften fra Baker- og Konditorlandslaget.
Har du lyst til å lage vafler med en litt annen vri? Amund Skrutvold, som er koordinator hos Baker- og Konditorlandslaget, har delt sin favorittoppskrift. Denne inneholder blant annet havregryn. Vel bekomme!
Les også: Her er oppskriften som renser vaffeljernet
Vafler med havregryn fra BKL
Slik lager du vafler i verdensklasse. Du trenger:
- 130 gram (3 dl) havregryn
- 300 gram (3 dl) skummet kulturmelk
- 300 gram (3 dl) skummet melk
Les også: 4 annerledes vaffeloppskrifter
Bland disse ingrediensene sammen, og la det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:
- 160 gram (3 stk) egg
- 100 gram smeltet smør
- 40 gram (2-3 ss) sukker
- 5 gram (1 ts) natron
- 4 gram (1 ts) kardemomme (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme)
- 2 gram (1/2 ts) salt
- 2 gram (1/2 ts) vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang)
Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.
Les også: 3 retter du kan lage med vaffeljern
La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.