3 fantastiske burgeroppskrifter

Ingenting er bedre enn en perfekt grillet hamburger. Vi har funnet frem til tre oppskrifter som garantert vil falle i smak.

 

Den beste hamburgeren lager du selv, men det er mange ting du skal huske på. Steketid, temperatur, valg av kjøtt og tilbehør har mye å si for kvaliteten på burgeren.

Vi har funnet frem tre gullvinnere som burde passe alle og enhver i disse OL-tider, enten du liker kjøtt, kylling eller fisk.

 

Klassiske hamburgere

Fremgangsmåte:

  1. Form kjøttdeigen forsiktig til fire like store boller (ca 90 g). Form så kjøttdeigen i en hamburgerpresser.
  2. Strø salt og pepper på begge sider.
  3. Stek hamburgerbrødet i en tørr stekepanne slik at den får en fin farge. Grill
    hamburgene i maks 3 minutter.
  4. Legg hamburgeren på brødbunnen og legg på ost, tomat, salat, løk, dressing og
    lokket av brødet.

Til 4 hamburgere:
360 g grovmalt kjøttdeig
Salt
Pepper

Tilbehør:
4 hamburgerbrød
4 skiver cheddarost
4 skiver tomat
4 skiver rødløk
4 salatblader
Hamburgerdressing

Saftig kyllingburger

Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen kyllingfarse, løk og krydder. Form kyllingfarsen i en hamburgerpresse.
  2. Stek sprø baconskiver og legg de på tørkepapir.
  3. Bland sammen majones og chilisaus.
  4. Stek hamburgerbrødet i en tørr stekepanne til de får en fin farge.
  5. Grill kyllingburgene i maks 3 minutter.
  6. Legg kyllingburgeren på brødbunnen. Legg på chilimajones, bacon, løk, tomat, ruccola salat og lokket av brødet.

Til 4 kyllingburgere:
600 g kyllingfarse
1 hakket løk
2 ts paprikapulver
1 ts pepper (malt)
1 ½ ts salt
1 ms olivenolje

Dressing:
4 ms majones
2 ms sweet chilisaus

Tilbehør:
6 skiver bacon
4 skiver løk
4 skiver tomat
25 g ruccola salat
4 hamburgerbrød

Sunn lakseburger

Fremgangsmåte:

  1. Del laksefileten i biter og legg de i foodprosessor sammen med presset hvitløk, ingefær, chilipulver, salt, pepper, egg og saft av lime og miks dette til en grovmalt deig. Form deigen i en hamburgerpresser.
  2. Bland yoghurten med 3 ms mango chutney og sambal oelek og smak til med litt salt og pepper.
  3. Stek hamburgerbrødet i en tørr stekepanne til de får en fin farge.
  4. Grill lakseburgene i maks 3 minutter.
  5. Riv romano salaten på midten og legg det på brødbunnen. Legg så på lakseburgeren, dressing, rødløk, tomat og lokket av brødet.

Da gjenstår det bare å ønske alle et riktig godt olympisk mesterskap i Pyeongchang, og så håper vi at burgerne smaker!

 

Les også: Lei av pølser som turat? Prøv en av disse!

Til 4 lakseburgere:
500 g laksefilet (fersk eller tint)
1 presset hvitløksfedd
½ ts malt ingefær
1 ½ krm chilipulver
1 ts salt
2 krm pepper (malt)
1 egg
1 lime = 2 cl
1 ms olivenolje

Dressing:
2 dl yoghurt naturell
100 g Mango Chutney
½ ts Sambal Oelek
1 krm salt
1 krm pepper (malt)

Tilbehør:
4 hamburgerbrød
4 skiver rødløk
4 skiver tomat
4 romano salatblader

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris