3 raske oppskrifter for en sunn start på året

Klisjé eller ei, veldig mange bestemmer seg for å bli sunne på nyåret, og ved siden av trening ligger nøkkelen i maten man spiser.

 

I en stresset hverdag er det fristende å gå for enkle og usunne varianter, spesielt hvis man er sliten etter en lang arbeidsdag. Når det er sagt er det faktisk mulig å lage sunne og smakfulle retter uten å bruke timevis på kjøkkenet. På nettstedet matprat.no. finner man mange slike retter, og vi har plukket ut tre oppskrifter som høres ekstra gode ut. Og best av alt? Alle rettene lages på under halvtimen.

Les også: 6 enkle treningstips

 

Kremet fiskesuppe

  1. Kok opp buljong i en gryte og tilsett gulrøttene. La dette koke i 3-4 minutter.
  2. Bland melk og hvetemel i en beholder som lar deg riste blandingen.
  3. Tilsett så væsken til buljongen mens du visper kontinuerlig.
  4. Småkok i ytterligere 5 minutter.
  5. Senk temperaturen og tillegg fisken pluss ertene.
  6. La suppen trekke i ca. 5 minutter.
  7. Rør inn fløten og krydre med salt og pepper.
  8. Dryss over finklippet gressløk til slutt.

4 porsjoner:

  • 2 gulrøtter kuttet i biter
  • 6 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 200 g rød fisk
  • 200 g hvit fisk
  • 1 dl frosne grønne erter
  • 1 dl kremfløte
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1 ss gressløk

Kick-Wok med svinekjøtt

  1. Kok opp fullkornsrisen etter instrukser på forpakningen.
  2. Kapp kinakål og paprika i tynne strimler.
  3. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel.
  4. Varm opp olje  wok-pannen (eller en vanlig panne) og brun kjøttet i små porsjoner.
  5. Sett kjøttet til side mens du steker grønnsakene på samme måte.
  6. Bland så sammen kjøttet og grønnsaken tilbake i pannen, og rør inn sausen.
  7. Varm opp retten ved behov, og server sammen med risen

4 porsjoner:

  • 600 g strimlet svinekjøtt
  • 2 ss olje til steking
  • 1 liten kinakål
  • 1 grønn paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 pose ferdig woksaus (120 g)
  • 200 g fullkornsris
delig wok på 1-2-3delig wok på 1-2-3
Foto: matprat.no

Kyllingsalat med ris

  1. Rens kyllingen for ben og skjær den i terninger eller strimler.
  2. Snitt opp salaten og tilsett paprika og agurk skuttet i terninger.
  3. Tilsett så selleri og reddiker skåret i skiver.
  4. Kok opp risen og bland den sammen med kyllingen og grønnsakene.
  5. Bland sammen olje, eddik, pepper og timian som dressing, og fordel den over salaten.
  6. La retten trekke i ca. En halv time før servering.

 

Les også: Litt sunnere i år? Slik klarer du det!

4 porsjoner:

  • 1 grillet kylling (850g)
  • En halv issalat
  • 1 gul eller rød paprika
  • En halv agurk
  • 1,5 dl stangselleri i biter
  • 1 bunt reddik
  • 2,5 dl kokt naturris/middagsris

Dressing:

  • 6 ss olje
  • 3 ss eddik (7 %)
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 0,5 ts tørket timian

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris