Smoothie bowl: De 2 beste oppskriftene!
Få en fargerik kickstart på dagen med smoothie bowls! De er tykkere og mer mettende enn den klassiske smoothien, og kan toppes med både bær og frø.
Smoothie bowls er fulle av næring, og er perfekt frokostmat for både store og små. Her er våre 2 absolutte favoritter!
Les også: 5 favorittsmoothies
Smoothie bowl med blåbær og fersken
Forleng sommeren med denne smaksrike smoothie bowlen fra Matprat, og få den herlige smaken av blåbær og fersken.
Ingredienser:
- 1⁄4 pose babyspinat
- 200 g blåbær
- 200 g fersken
- ca. 2 dl eplejuice eller melk, kokosmelk, appelsinjuice, mandelmelk, havremelk eller lignende.
Fremgangsmåte:
1. Kutt opp frukt, og legg den i zip-lock poser. Legg posene i fryseren frem til du skal bruke en eller flere av dem. Ta ut en pose av fryseren.
2. Hell væske i blenderen, hell i den frosne frukt- og bærblandingen fra posen. Kjør smoothien til den er jevn og fin. Vil du ha en litt mer kremet smoothie, kan du tilsette et par spiseskjeer yoghurt. Ønsker du den søtere (om du har brukt syrlige frukter) kan du ha i litt honning.
Denne smoothie bowlen er i tillegg pyntet med en halv fersken i skiver, en liten neve blåbær, noen blader babyspinat og en spiseskje chiafrø.
Les også: 4 fordeler med høyhastighetsblender
Smoothie bowl med jordbær og basilikum
Det er fremdeles gode norske jordbær i butikkene. Start dagen med denne søte smoothie bowlen fra Frukt.no – den er kjapp å lage, og har en frisk smak av sommer med flere ulike typer bær.
Les også: 5 fordeler med kullsyremaskin
Ingredienser:
- ½ stk banan
- 2 dl biola yoghurt naturell
- 2 dl biter av jordbær
- 1 dl bringebær
- 2 ss cottage cheese
- 2 ss frokostblanding (4-korn)
- 8 blad frisk basilikum
Fremgangsmåte:
1. Hold av noen jordbær og basilikumblader til topping.
2. Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser eller smoothiemaskin til du får en jevn og tykk smoothie.
3. Hell den over i serveringsboller og pynt med jordbærbiter, basilikumblader og frokostblanding.
4. Server umiddelbart.