Ventilasjon

Vi mennesker tilbringer mye tid inne. For å holde inneluften fri fra gifter, fukt og dårlig duft er det viktig med god ventilasjon. ... Les mer

Loading...
Vi kan ikke finne produkter som svarer til valgene.

Vi mennesker tilbringer mye tid inne. For å holde inneluften fri fra gifter, fukt og dårlig duft er det viktig med god ventilasjon. Med god ventilasjon minker risikoen for fuktskader, mugg, allergier, hodeverk og astma. Skap et behagelig innendørsklima hjemme med produkter for ventilasjon fra oss!

Ulike typer av ventilasjon

For hus og villaer fins det to ulike typer av ventilasjonssystemer. Det ene er naturlig trekk og det andre er mekanisk ventilasjon. Naturlig trekk skjer gjennom skorsteiner, veggventiler eller vindusventiler. Selv baderomsvifter og kjøkkenvifter hjelper til å forsterke ventilasjonen i et hus med naturlig trekk.

Det naturlige trekket i en skorstein kan bli mindre når du bytter varmekilde fra olje eller ved til for eksempel varmepumpe, fjernvarme eller elektrisk varme. Da kan du kompensere gjennom en aspirator i skorsteinen, lufte mer eller installere et ventilasjonsaggregat som fungerer som lufting selv når vinduene er stengt.

Ved mekanisk ventilasjon skjer luftvekslingen av husets inneluft ved hjelp av elektriske vifter som baderomsvifter og ventilasjonsaggregat. Et ventilasjonsaggregat med varmeveksler som gjenvinner energien i den forbrukte luften passer perfekt til hus som har blitt for tette ved tilleggsisolering eller vindusskifte, har for høyt radoninnhold eller der naturlig trekk er borte.

Spørsmål om ventilasjon

Vet du ikke hvilket produkt du trenger for å skape god ventilasjon i hjemmet? Kom innom din nærmeste Elon-butikk og prat med oss! Vi hjelper deg å finne riktig produkt for å skape et behagelig inneklima i ditt hjem!

 

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.