Squash og fetaostpudding m/parmaskinke

Squash og fetaostpudding m/parmaskinke

Den milde squashen passer fint sammen med salt fetaost. Det går også godt å erstatte feta med vanlig ost eller for eksempel chèvre.

4 porsjoner

1 stor squash

150 g fetaost

1,5 dl kremfløte

0,5 dl kesam

2 egg

salt og pepper

200 g salami og parmaskinke i tynne skiver

2 ss olivenolje

salatblader

Sett ovnen på 175°. Monter den grove

raspeskiven i foodprosessoren og riv

squashen. Legg squashraspet i en sil og

strø litt salt over. La den ligge i ca. 10

minutter og klem deretter ut overflødig

væske. Kjør ost, kremfløte, kesam og egg

med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett

squashraspet og smak til med pepper og

eventuelt litt salt. Det trengs ikke så mye,

siden osten er salt. Hell opp i fire små,

smurte ildfaste former. Sett formene i

vannbad, for eksempel i en langpanne,

og stek i ovnen i ca. 40 minutter.

Server puddingen med salatblader og salami og skinke