En skarp kjøkkenkniv av høy kvalitet er selve fundamentet i et kjøkken. Derfor kan det være en god idé å begynne akkurat her – der du finner vårt aktuelle knivsortiment.
Å tenke på
Når du skal velge kjøkkenkniv er det bra å kontrollere hvilket HRC-tall kniven du er interessert i har. HRC-tallet angir hvor hardt knivens bland er. De fleste kjøkkenkniver av litt høyere kvalitet bør har et HRC-tall mellom 54-64.
Et annet aspekt er materialet. Er du ute etter en langlevd kjøkkenkompanjong som beholder den skarpe kniveggen, skal du fokusere på kjøkkenkniver med høyt karboninnhold. Dette fordi den typen kniver er lette å holde skarpe med regelmessig sliping.
Å velge et komplett knivsett
Avhengig av hvilken type kulinarisk eventyr du begir deg på i kjøkkenet, kommer dine behov av kjøkkenkniver til å se ulikt ut. Som entusiastisk hobbykokk kan du komme ganske langt med en ordentlig kokkekniv i noe større format. Selv om dette med stor sannsynlighet blir din mest brukte kniv, kommer du snart til å føle deg noe begrenset av å bare ha den i knivsortimentet.
Du kan få flere dimensjoner i din matlaging om du komplimenterer med en mindre skallkniv. Om du dessuten pleier å lage mat fra bunnen, kan en filétkniv ofte komme godt til bruk.
I vårt sortiment finner du bare høykvalitets kjøkkenkniver. Derfor kan du velge en kniv som er i riktig størrelse og materiale, og være sikker på at den holder i lang tid framover.