Bytteangst: Fra iPhone til Android

Byttet fra Apple til Huawei etter ni år med iOS. Er han angrende eller nyfrelst?

 

Liten takhøyde og knallharde meninger, diskusjonene blant Android- og iOS-tilhengerne har alltid vært tilspisset. Men, er forskjellen virkelig så stor? Vi har hørt med Tor Erik Dahl, som for en tid tilbake byttet fra den ene leieren til den andre.

Jeg hadde faktisk skikkelig bytteangst. Tanker som kvernet sent og tidlig, og frykt for at jeg kanskje kastet bort tusenvis av kroner. Jeg var småredd for å ha gjort noe dumt.

 

Er jeg Tor Erik uten iPhone?

Jeg hadde lenge vært nysgjerrig på Android. I 2018 toppet det seg med lanseringen av Huawei P20 Pro. Jeg slukte anmeldelser og artikler som sammenlignet toppmodellene fra de tre store: Apple, Samsung og Huawei. Kunne nysgjerrigheten min trumfe bytteangsten?

Alle vennene mine har beina godt plantet i Apple-leiren, og jeg møtte en del motstand da jeg luftet planene mine om å bytte. Det var ikke mye støtte å spore. Så jeg måtte jo spørre meg selv, er jeg Tor Erik uten iPhone?

Les også: Neo QLED: Løfter TV-opplevelsen til neste nivå

 

Den tunge avgjørelsen

Jeg elsker Apples operativsystem, og har gjort det siden Steve Jobs trollbandt meg med høyhalsede gensere og store ord i 2007. Likevel hadde jeg lyst på forandring. Jeg ville høre på podcast uten iTunes, sende en old school SMS og ringe mamma uten at hun aktiverer Facetime. Jeg lekte med tanken om å forlate Apples brorskap, og vandre over til det jeg trodde var «samfunnets skyggeside».

Android har alltid eksistert utenfor min komfortsone. Men, desto mer jeg lærte om Googles operativsystem, jo mer likte jeg det. Jeg ble spesielt trukket mot det kinesiske stjerneskuddet Huawei. Både fordi de nye telefonene har fått masse skryt av ekspertene, og fordi prislappen gjør investeringen mer spiselig. Som alle andre slet jeg med å uttale navnet, men mobilen hadde i det minste stor forbokstav.

Nei, det måtte skje. Jeg skulle bytte til Android. Eller skulle jeg det? Ja. Nei. Ja? Avgjørelsen skulle prege hverdagen min helt frem til jeg satte kursen mot Elon Lambertseter. På handlelisten: En Huawei P20 Pro.

Les også: Du er ikke så trygg på nett som du tror

 

Bortkastede bekymringer

De siste meterne fra bilen og inn på Elon Lambertseter føltes milelange. Var det melkesyre jeg kjente i leggene? Jeg, en ressurssterk 38-åring, kjente på nerver og usikkerhet. Heldigvis ble jeg møtt med forsikrende smil fra en hjelpsom kundebehandler inne i butikken.

Vel hjemme viste det seg imidlertid at all uroen hadde vært bortkastet energi. Det første spørsmålet fra telefonen var om jeg ville kopiere innholdet fra min gamle iPhone. Det ville jeg jo, så jeg takket ja til det. Deretter gikk det av seg selv.

 

Mister man alt når man bytter telefon?

Hva skulle jeg gjøre med alt av bilder, dokumenter og apper? Android er som kjent et operativsystem fra Google, og er en direkte konkurrent til Apple. De har egne løsninger, og det har lenge vært viktig for dem at kunden holder seg til operativsystemet deres. Det var nok mest dette jeg følte på, at et bytte ville bety en nullstilling.

Jeg brukte også unnskyldninger som «hva med all fremgangen min i Candy Crush?», «aldri mer iMessage?!» og «fungerer smarthøyttaleren med Android?». Det er nesten litt flaut når jeg ser tilbake på uroen knyttet til noe så trivielt.

Les også Lydplanker er snarveien til hjemmekinolyd – uten ommøblering!

 

Brukervennlighet i sentrum

Neste utfordring var å venne seg til et helt nytt operativsystem, og det tok omtrent 18 sekunder. Jeg sier ikke at alt er likt, men det er tydelig at Android også er utviklet for å gi oss en god brukeropplevelse. Alt var annerledes, men samtidig likt. Det var ganske befriende, og siden den gang har jeg vært en Android-ambassadør.

Siden jeg stort sett omgås de samme menneskene som før byttet, har mange spurt om jeg ville ha gjort det igjen. Svaret på dette er et tydelig «Ja!». Det koster meg ingenting å skulle bytte igjen heller, for jeg hadde åpenbart ingenting å frykte.

Man kan trygt si at jeg er kvitt bytteangsten. Det eneste jeg savner, er gårsdagens high score i Candy Crush.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris