Loading...

 

Baderomsinspirasjon og ideer til badet

 

I århundrer har mennesker brukt vann for helse og velvære. Det er viktig innimellom å ta en pause fra hverdagens plikter og stresse ned. Et baderom handler ikke lenger bare om bli ren, men om så mye mer. Her finner du fred og energi.

Et godt bad skal være som en oase - rolig, beroligende og harmonisk. Vakre naturlige materialer i hvite, grå og tretoner skaper en avslappende og behagelig luftig atmosfære på badet. Siden badet er et ganske dyrt byggeprosjekt, kan det være smart å velge et ganske tidløst og klassisk interiør som varer over tid når du pusser opp.
Selv om det er materialet og fargen på veggene, taket og gulvet som kontrollerer store deler av rommet, kan du legge til en luksuriøs spa-følelse gjennom vakker oppbevaring og klassiske detaljer i naturlige materialer.

 

Riktig lys for enhver anledning

Et friskt, fint og funksjonelt bad er viktig. Her spiller belysning en viktig rolle. Baderomsbelysningen er ekstra viktig fordi lyset gir en frisk følelse. Innebygd belysning i baderomsskap og speil kan gi skarpe skygger i ansiktet og må suppleres med lys fra sidene.

Belysningen skal fungere for morgen- og kveldsrutiner, men også gi et koselig og avslappende lys. 

SMART BADROMBELYSNING

Det er ikke helt enkelt å bytte ut all baderomsbelysningen på en gang.
Men med Philips Hue White Ambiance kan du imidlertid lage en veldig fleksibel baderomsbelysning uten større inngrep.

Du får dimmerfunksjon uten å måtte bytte brytere og man kan velge fargetemperatur - kaldt hvitt lys når du barberer eller sminker deg, eller et varmere og koseligere lys om kvelden når man f.eks vil slappe av i badekaret.

Du kan også kontrollere belysningen via mobilen din og supplere med en bevegelsessensor.

Møbler, detaljer og oppbevaring på badet

På et bad finnes mange ting selv om det vanligvis er det minste rommet i hjemmet. Det må være plass til hud- og hårpleieprodukter, tannbørste, sminke, barbermaskin, hårføner, rettetang, badevekt osv.

Møbler badet

Hvis du har god plass på badet, kan du sette opp en liten krakk, et lite bord eller en fin tralle. Der kan du for eksempel legge noen sammenrullede håndklær, sette fem et lys, parfymer, hudpleieprodukter eller en plante.
På en metallvogn kan du også legge stylingutstyret ditt ettersom metallet tåler varme.

Hvis badet ditt er lite kan du bruke en fin og praktisk stige som ikke tar mye plass og som man kan sette mot en vegg. Der kan du henge fine håndklær, badekåpe eller en plante. Hyggelig og praktisk!

Oppbevaring på badet

Hold det rent og ryddig ved å skjule alle rengjøringsprodukter og hverdagsartikler. Skjult lagring hjelper til med å holde badet ryddig. Hvis du har mange små gjenstander som du trenger å ha lett tilgjengelig, kan du lagre dem i et skap, i en fin toalettmappe eller i en kurv med lokk.

Du kan lagre barnas badeleker i en vaskepose for bh. Heng vaskeposen i dusjen eller over badekaret slik at lekene kan dryppe og tørke.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.