3 oppskrifter du kan lage i en blender!

Usikker på hva du skal lage til middag? Det behøver ikke å være så vanskelig, i hvert fall ikke hvis du bruker en blender.

 

Alle kjenner på tidsklemma fra tid til annen, og middagen får ofte skylden for å være et problem i hverdagen. Hva skal jeg lage til middag? Et spørsmål du kanskje stiller deg hver dag, med et lite sukk. Løsningen er enkel, og kan du først én oppskrift, kan du like gjerne lære to, eller tre.

Veien fra sukk til suksess er kort når du kan disse oppskriftene. Vi håper det smaker! Blend i vei.

Les også: 5 tips som gjør smoothies til supermat

 

Gresskarsuppe

 

Den første oppskriften er en deilig gresskarsuppe hentet fra Wilfa. og er perfekt for den mørke årstiden.

  1. Ta ut innmaten av gresskaret og bruk «kjøttet». Ta vare på gresskarfrøene som kan tørkes og stekes/ristes
  2. Bland innmaten fra gresskaret og gulrøttene med rapsolje og spisskummen
  3. Skrell hvitløk
  4. Ha kokosmelk, innmaten fra gresskaret, gulrøttene, hvitløk og buljong i blenderen. Blend det sammen til det blir helt glatt.
  5. La blenderen stå på til den får ønsket temperatur. Bruk for eksempel temperaturmåleren som følger med Wilfas blender, Raw Fuel. Hvis du ikke har blender som gjør suppen klar til servering, heller du suppen i en kasserolle og varmer den der.
  6. Når suppen er varm, smak til med salt og pepper.
  7. Server suppen med rømme og gresskarkjerner. 
  • Server med et godt brød, krutonger eller ostesmørbrød. Nam!

Tips: Lag dine egne gresskarfrø. Bruk gresskarfrøene fra gresskaret, og skyll dem godt. Tørk og legg dem i en stekepanne. Dryss litt salt over. Gresskarfrønene er ferdige når de begynner å poppe. 

Ingredienser

  • 1 gresskar på ca. 1,5 kg (smaker ekstra godt med Hokkaido gresskar)

  • 500 g gulrøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 boks kokosmelk (400g)
  • 5 dl buljong
  • smak til med salt og pepper og evt litt chili

 

 

Lag en deilig gresskarsuppe på veldig kort tid.Lag en deilig gresskarsuppe på veldig kort tid.
Lag en deilig gresskarsuppe på veldig kort tid.

 

Les også: Prøv en smoothie-bowl

 

Lag din egen pesto

Pesto er enkelt å lage med en høyhastighetsblender. I tillegg smaker hjemmelaget pesto mye bedre enn den ferdiglagde!

Legg alle ingrediensene i blenderen, og kjør til en jevn masse. Smak til med sitronsaft og salt og pepper til slutt. Pesto passer godt til pasta, fisk eller kylling.

Tips: Prøv deg frem med andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Smak underveis og miks i vei.

Oppskriften er hentet fra Wilfa.

Du trenger:

  • 1 potte basilikum
  • 60 g ristede pinjekjerner
  • 2 fedd presset hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 50 gram revet parmesan
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Blåbæryoghurt på fem minutter

Skrell og skjær bananene i skiver, og legg i fryseren i minst 60 minutter. Skrell rødbeten (ikke nødvendig hvis den er økologisk. Skallet kan dog gi en ekstra jordsmak, som kan være greit å unngå hvis du vil ha barna til å spise rødbet).

Miks alle ingredienser i høyhastighetsblender til blandingen får en kremet konsistens. Tilsett eventuelt litt vann for en tynnere yoghurt, eller enda mer for å få en smoothie. Server med barnas favorittyoghurt-topping, eksempelvis friske bær!

Ingredienser:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 2 dl frosne jordbær
  • 2 grønne bananer
  • 1 neve frisk bladspinat 
  • 1 liten rødbet
  • 1 ss chiafrø
  • 1 dl kokosmelk
Det er kanskje ikke en ekte yoghurt, men den er både veldig god og veldig sunn.Det er kanskje ikke en ekte yoghurt, men den er både veldig god og veldig sunn.
Det er kanskje ikke en ekte yoghurt, men den er både veldig god og veldig sunn.

 

Tips: Ikke kast brune bananer, men frys de heller ned. Bananen ligger allerede i sin egen perfekte emballasje, så frys de ned akkurat som de er. Perfekt til bakst, smoothie, grøt og denne yoghurten.

Oppskriften er hentet fra Bosch.

Vil du vite mer om de nye energimerkingene? Klikk her.

Medlemspris